Pjesme

Originalna postava Santana benda nakon 45 godina objavljuje novi album!

Prvi singl „Anywhere You Want To Go“ izlazi 5. veljače!

Proslavljeni amarički gitarista Carlos Santana objavio je da će dugo očekivani „Santana IV“ album, na kome je radila originalna postava Santana benda, biti objavljen 15. travnja. Na projektu su učestvovali gitarista Neal Schon, pijanista Gregg Rolie, perkusionista Michael Carabello i bubnjar Michael Shrieve. Na novom albumu nalazit će se čak 16 pjesama.

Projekat „Santana IV“ okupio je kultne glaenike nakon 45 godina i predstavlja nastavak njihovih albuma iz sedamdesetih godina – „Santana“, „Abraxas“, „Santana III“.

Ideja za okupljanjem postojala je unazad već nekoliko godina. Prvo je gitarista Schon predložio da on i Carlos Santana udruže snage. Santani se svidjela ideja, ali je otišao jedan korak dalje –pozvao je i ostale glazbenike. Nakon niza proba, originalna postava snimila je 16 očaravajućih pjesama koje u sebi imaju: afro-latino elemente, izazovne vokale, solo dionice bluz-psihodelične gitare i neodoljive zvuke udaraljki.

„Bilo je čarobno“, priča Santana o snimanju albuma. „Nismo ništa forsirali. Vodili smo računa o ravnoteži i pjesmama, verujem da će fanovi prepoznati potpis Santana benda“.

Prvom singlu „Anywhere You Want To Go“, koji izlazi 5. veljače suđeno je da se nađe u panteonu Santaninih klasika. Pjesmu je napisao Gregg Rolie koji je opisuje kao seksi, ritmičnu pjesmu, a očekuje da šarmira publiku širom svijeta kao što to nekad davno uradila „Oye Como Va“.

Izvor: Lampshade Media

Previous ArticleNext Article

Send this to a friend