Pjesme

Novi spot grupe Adastra “Čuo sam da pričaju”

Grupa Adastra predstavlja spot za novu pjesmu “Čuo sam da pričaju” s trećeg studijskog albuma “Katarza”.

Autor pjesme “Čuo sam da pričaju” je frontmen benda Jerko Marić, a on je ujedno zaslužan i za kameru, režiju i montažu spota.

Pjesma govori o učestalom obiteljskom nasilju, nasilju među mladima i nasilju među ženama koje ne smijemo prešućivati i zatvarati oči pred njim. Po nekim statistikama, svakih 15 minuta jedna žena u Hrvatskoj doživi nasilje. Vođene tom idejom, učenice Graditeljsko-tehničke škole u Zagrebu su napisale scenarij za ovaj spot. Sve je krenulo koncertom Adastre koji je održan u školi nakon kojeg su učenici trebali napraviti uradak na temu “protiv nasilja među mladima”, što je oduševilo frontmena grupe:

“Kada sam vidio kratki film, ponudio sam im da naprave kompletni scenarij za naš novi spot i one su vrlo rado prihvatile izazov. Sve je ispalo fantastično”. Scenarij spota potpisuju učenice Anna Maria Rossi, Ivana Ričko koje glume u spotu te Dorotea Oštarčević i Karla Požarić.

Rock and roll je uvijek bio na strani potlačenih i slabijih, a Adastra nastavlja tu “tradiciju”. Trud grupe prepoznalo je i Ministarstvo socijalne politike i mladih te je odlučilo poduprijeti spot Adastre:
“Cijenimo Vaš trud koji ulažete u osmišljavanje aktivnosti u svrhu zaštite prava i interesa djece i mladih, kao i aktivnosti koje provodite s ciljem osvještavanja javnosti o važnosti borbe protiv svih oblika nasilja. Dosadašnje aktivnosti grupe Adastra u vidu održavanja prosvjednih koncerata protiv nasilja među mladima predstavljaju hvalevrijedne inicijative koje su iznimno potrebne za djecu, mlade, roditelje, kao i za društvo u cjelini. Slijedom navedenog te uvažavajući edukativni sadržaj novog spota grupe Adastra za pjesmu “Čuo sam da pričaju” koji je sadržajno usmjeren prvenstveno prevenciji nasilja u mladenačkim vezama, Ministarstvo socijalne politike i mladih Vam pruža punu podršku u promociji navedenog spota”.

Rad grupe Adastra podržao je i Jura Stublić koji je bio na snimanju spota i dogovorio suradnju s Jerkom i grupom Adastra. Uskoro ulaze u studio i počinju raditi na novom singlu, obradi pjesme “Neprilagođen”.

Izvor: cmc.com.hr

Previous ArticleNext Article

Send this to a friend