Pjesme

Iggy Pop i Josh Homme zajedno na novom albumu

Iggy Pop predstavlja novi singl i najavljuje novi studijski album, čiju produkciju potpisuje Joshua Homme iz QOTSA.

“Puno starkelja mojih godina ne stvaraju izvan svoje zone komfora – jer jednom kada postaneš legenda ne želiš izazove drugih ljudi” – Iggy Pop

Vijest o kojoj se već neko vrijeme šuška, konačno je otkrivena čitavom glazbenom svijetu – Iggy Pop zaista je pripremio novi studijski album, i to u suradnji s Joshuom Hommeom , koji je glavni i odgovorni za produkciju izdanja! Naslova ” Post Pop Depression ” album će svjetlo dana ugledati 18. ožujka i bit će to 17. po redu Iggyev album.

Ova zajednička suradnja započela je vrlo jednostavno – jezgrovito sročenom porukom Iggya Popa prema Joshui, a na kraju su se čitavoj priči pridružili i Dean Fertitia (Queens Of The Stone Age, Dead Weather) i Matt Helders (Arctic Monkeys); obojica su od samog početka postali intergralni dio u procesu stvaranja i oblikovanja zvuka novog materijala.

“Post Pop Depression” album je kakav je Iggy već duže vrijeme priželjkivao, što je i sam priznao, a u Hommeu je našao glazbenika, producenta, suradnika i prijatelja koji će mu omogućiti stvaranje u potpunoj slobodi kreativnosti i uma. Kako im je pošlo za rukom, predstavljaju kroz najavni singl izdanja – pjesmu “Gardenia”.

Novo izdanje donosi ukupno 9 pjesama, a objava će biti popraćena i koncertnom turnejom – originalnoj postavi koja je stvarala album, pridružit će se dodatno Troy Van Leeuwen (QOTSA) i Matt Sweeney.

Izvor: cmc.com.hr

Previous ArticleNext Article

Send this to a friend