Život iznad svega: Nina Badrić i sestre Husar protiv pobačaja

Ja sam ljubav nevina, lijepa. Dio tebe sam koji ti treba. Ja sam tvoja nerođena beba što ti je poslana ravno s neba, pjeva vinkovački reper Shorty (35) u pjesmi ‘Želim živjeti’.

Napisali su je članovi kršćanske grupe Emanuel, a osim Shortyja s njima su je snimili i Nina Badrić (43), Ivana (38) i Marija Husar (40) te Alan Hržica (37). Radi se o pjesmi koja zagovara život, odnosno protivi se abortusu.

Pjesma za majke

– Posvećena je svim majkama i svakom začetom djetetu, a darovana na raspolaganje inicijativi ‘40 dana za život’ – rekli su članovi Emanuela. Spomenuta inicijativa okuplja katoličke entuzijaste koji ispred bolnica u kojima se obavljaju abortusi mole i nagovaraju žene da odustanu od pobačaja.

– Pjesmu sam osmislio prije dvije godine, a Ivana i Marija Husar su me potaknule da idem dalje s njom. Družimo se često i surađujemo. Kontaktirao sam Shortyja koji se pronašao u pjesmi i napravio snažan tekst – kaže Domagoj Pavin iz grupe Emanuel.

Ninu Badrić je Domagoj poznavao, kaže, površno, no ipak joj se odlučio javiti i predložiti suradnju.

– U zadnje vrijeme aktivirala se u svojoj molitvenoj zajednici i duhovnoj glazbi – kaže Domagoj.

Nina se prije tri godine razvela od Bernarda Krasnića. Svojedobno je bila u problemima kad se na društvenim mrežama narugala bolesnoj djevojčici, a tada je samo rekla kako ona “nije nikakva humanitarka”. Unatoč tome, sudjelovala je u akcijama UNICEF-a. Alan Hržica je prije nekoliko godina doživio vjersko obraćenje i počeo pjevati duhovne pjesme. Hržica je sličnu ekipu glazbenika uspio okupiti i na koncertu molitvene zajednice ‘Srce Isusovo’ na zagrebačkim Kamenitim vratima.

‘To je sloboda govora’

– Za mene je to jako važno pitanje pa sam objeručke prihvatio suradnju. Mislim da je jako dobro da poruka iz pjesme dođe do mladih koji se dvoume treba li roditi ili ne – kaže Hržica i nada se da će ti mladi koji su u problemima zapamtiti da na kraju uvijek dolazi prekrasno biće koje je velika sreća za sve.

– Ja sam protiv pobačaja jer mislim da svaka beba zaslužuje život. Katolik sam i Crkva mi je jako važna, iako ne idem tako često u posljednje vrijeme na misu – kaže Shorty. Pjesma je u kratkom vremenu skupila puno lajkova na društvenim mrežama i postala je popularna. Mirela Priselac Remi (36) iz Elementala poznata je po drugačijim stavovima.

– To je sloboda govora. I moje su pjesme društveno angažirane i ne želim nikome to zabraniti – kaže Remi.

(24sata.hr)