Glazbene vijesti

‘Vulgarni stihovi’: Malezija je zabranila ljetni hit ‘Despacito

Pjesma ‘Despacito’, Portorikanca Luisa Fonsija, koja je svojim ritmom osvojila svijet, postala je u srijedu najizvođenija pjesma na internetskim platformama svih vremena.

 

Malezija je zabranila emitiranje velikog ljetnog dance hita ‘Despacito’ na radiju i televiziji nakon kritika u ovoj većinski muslimanskoj zemlji kako su stihovi pjesme ‘previše vulgarni’.

Zabranu je na državnoj televiziji objavio ministar za komunikacije i multimedije Salleh Said Keruak, no pjesma se i dalje može emitirati na privatnim postajama i internetskim platformama.

– Ova se odluka odnosi samo na državnu radioteleviziju – kazao je ministar.

– Ostale televizijske i radio postaje vode se svojim vlastitim procjenama – dodao je.

Ženski ogranak malezijske islamističke stranke Amanah pozvao je na uvođenje zabrane popularnog hita zbog, kako ocjenjuju, ‘vulgarnih stihova’.

– Smatram ovo važnim pitanjem jer mladi pjevaju ovu pjesmu a da ne znaju pravo značenje riječi –  navela je u priopćenju dužnosnica Amanaha, Atriza Umar.

Pjesma ‘Despacito’, Portorikanca Luisa Fonsija, koja je svojim ritmom osvojila svijet, postala je u srijedu najizvođenija pjesma na internetskim platformama svih vremena.

Diskografska kuća koja je pjesmu izdala, Universal Music Latin Entertainment, objavila je da je “Despacito” u originalnoj verziji kao i u remix inačicama, dostigao 4,6 milijardi pregleda na internetskim platformama, uključujući YouTube i Spotify.

‘Despacito’, puna seksualnih aluzija, pojavila se u siječnju, a postala još popularnija u travnju kad se u jednom remixu pojavila pop zvijezda Justin Bieber.

Malezija je ranije blokirala emitiranje holivudskih filmova koji su smatrani uvredljivima za religijske vrijednosti. Tako je emitiranje Walt Disneyjeve ‘Ljepotice i zvijeri’ bilo odgođeno dok cenzori nisu izrezali ‘homoseksualni moment’ u filmu.

(24sata.hr)

Previous ArticleNext Article

Send this to a friend