VIDEO: Stevie Wonder pjevao u čast kralja popa

Američka glazbena legenda u nedjelju je navečer zatvorio 40. festival u Glastonburyju. Wonder je nastupio pred oko 100 tisuća ljudi, a svoj je nastup posvetio pokojnom kralju popa Michaelu Jacksonu.

Ovogodišnji Glastonbury festival trajao je od četvrtka do nedjelje, a na dan je koncerte pratilo u prosjeku 150 tisuća ljudi.Nositelji festivala bili su Gorillaz, Muse, Stevie Wonder, The Flaming Lips, Radiohead, Shakira, Pet Shop Boys, a uz njih su nastupile još stotine manje ili više poznatih izvođača.
Američka glazbena legenda Stevie Wonder imao je čast zatvoriti jubilarni 40. festival nastupom pred oko 100 tisuća ljudi. Wonder je pjesme posvetio pokojnom kralju popa Michaelu Jacksonu.
Na koncertu je izveo pjesme koje su predstavljale presjek njegove karijere, a posebna je poslastica bila slavna “Happy Birthday”, za 40. rođendan najvećeg svjetskog festivala na otvorenom.
Sva četiri dana bila su sunčana pa su fanovi, umjesto gotovo uobičajenih kabanica i čizama, mogli uživati u bikinijima, a liječnicima su najveći problem bili brojni slučajevi dehidracije.
Festival je u četvrtak, prvi put u njegovoj povijesti, posjetio i jedan član kraljevske obitelji, princ Charles.
Organizator festivala Michael Eavis na kraju je izrazio nadu da će grupa U2, koja je trebala otvoriti festival i na njemu nastupiti prvi puta u karijeri, ali se morala povući zbog ozljede kralježnice Bona Voxa, to ipak učiniti u budućnosti.
Hina|Net.hr

 

{youtube}2UhZrctijVo{/youtube}