Veliki povratak kultnog sarajevskog R`N`R benda singlom „Vriska“

Bombaj štampa je kultna sarajevska pop-rock grupa iz 1980-ih godina, koja je, zajedno sa Zabranjenim pušenjem i Elvisom J. Kurtovićem, sudjelovala u stvaranju pokreta poznatog kao Novi primitivizam. U to vrijeme je pored Elvisa i Pušenja u Sarajevu postojalo još nekoliko bandova. Dva od njih su bili Ševa i Ševin Orkestar. Da ne bi dolazilo do zabune oba benda su odlučili promijeniti svoja imena, Ševin Orkestar u Plavi Orkestar, a Ševa u Bombaj Štampa. Đuro je postao novi pjevač Bombaj Štampe. Ni danas nije poznato šta je bilo odlučujuće da ga prime u band – tri pive ili četiri jointa. Od tada njihovo druženje počinje da prerasta u prijateljstvo i postaju neka vrsta rodbine, obitelji, sekte… Omiljena mjesta postaju Bombaj Štamparija – podrum na Dobrinji u kom vježbaju, i Bombaj redakcija – Nedin stan u ulici Kralja Tomislava (danas Nedin studio u kojem su snimili ovu ploču). Simpatična je priča kako svi članovi benda imaju isti nadimak – „Mili“. Pošto je titula “Mili” automatski dodijeljena svima koji su ikada svirali u Bombaj Štampi, i nekolicini prijatelja i užih članova obitelji, vrlo bliskih bendu koje je Pako osobno inaugurirao, danas širom svijeta (po nezvaničnim statistikama) živi oko dvadesetak “Milija”.  Ernie Mendillo je zadnji koji je dobio taj časni naziv.

Novi album Bombaj Štampe , koji će se pojaviti u izdanju Dallas Recordsa, nazvan je  “Neka DJ odma’ dole CJ!”  i posvećen je svim “Milijima” od Australije preko Amerike i Kanade pa sve do Sumega, malog, simpatičnog mjestašca na sjeveru Mađarske, a snimili su  ga  četvorica “Milija”; Nedo, Baja, Ernie i Đuro uz pomoć nekoliko Milija i Milih; Dženete, Alene, Loše, Tanje, Vlade i Pancha.

Pjesme na ovom albumu nastajale su u Nedinoj i Đurinoj glavi u zadnjih desetak godina a svoj konačni oblik dobile su (ničim izazvane) u proljeće 2009. godine, u Nedinom studiju (Bombaj Štampariji).
Novi singl “Vriska” sigurno će doprijeti do starih fanova benda, ali naći i nove poklonike ovih kultnih sarajevskih rockera.