Vannine ‘Suze na kiši’

Nakon nedavne veličanstvene noći i koncerta u Lisinskom, uz pratnju Zagrebačke filharmonije, kojim je obilježila dvadeset i pet godina glazbenog djelovanja, pjevačica i dama koja ima iza sebe sedam albuma,
te dva Porina, predstavlja novu glazbenu poslasticu.

‘Suze na kiši’ naziv su novog singla i video spota jedinstvene Vanne u izdanju Hit Recordsa. Sama pjevačica nije krila zadovoljstvo pjesmom napravljenom u suradnji s još jednim velikanom glazbene scene s kojim godinama surađuje.

‘Ante Pecotić autor je s čijim sam pjesmama postigla najviše uspjeha u solo karijeri. Sjetimo se samo nekih od njih: ‘Ispod istog neba’, ‘Daj mi jedan dobar razlog’, ‘Kao da me nema’, ‘Ako je vrijedilo išta’, ‘Ne govori sve na glas’… Naša suradnja traje od mojeg prvog samostalnog albuma 1998. i vjerujem kako ćemo i s najnovijim singlom ‘Suze na kiši’ doprijeti do slušatelja uspješno kao i mnogo puta do sada’.

‘Pjesmu smo jako dugo pripremali i napokon je tu. Zadovoljna sam što smo uspjeli u istom trenutku pustiti u etere singl koji istovremeno ima i videospot, kojeg smo smislili kao neku vrstu modnog editoriala, a što je najzanimljivije, paralelno smo i radili editorial za magazin Diva, pa je sve ispalo kao zgodan spoj.’ Atmosfera je na snimanju bila jako opuštena i zabavna, što se vjerujem i vidi. Fotografije je snimao Šime Eškinja, pa se u spotu vidi i cijela naša ekipa. Za spot su zaslužni Dino Senčar, koji je snimao i moj prošli videospot za pjesmu Probaj, ali ga je ovaj put sam cijelog završio, kao i moji ostali suradnici Sanja Agić (make up), Renata Grčić (styling), frizerski salon Ruža Kerastase i Martina Butorac i njen M’art (nails). Hvala svima i veselim se’!

S druge strane, čovjek zaslužan za odličan tekst, glazbu, aranžman i produkciju, Ante Pecotić, ‘Suze na kiši’ izdvaja kao jednu od posebnih pjesama. ‘S Vannom sam snimio velik broj pjesama u njenoj samostalnoj karijeri. Neke od njih, meni osobno drage, nisu postigle uspjeh kakav sam očekivao, dok su neke postigle i više od očekivanog. Iskreno vjerujem kako smo u novom singlu ‘Suze na kiši’ pomirili i jedno i drugo,  jer mi je pjesma jedna od dražih autorskih skladbi, a istovremeno očekujem kako će postići veliku uspjeh u eteru i naravno kod slušatelja.’