URBAN & 4 – LIVE 2015

Dvostruki koncertni album „Live 2015“ zapis je s ovogodišnjeg, dosad najvećeg samostalnog koncerta Urbana & 4, održanog 21. veljače u zagrebačkom Domu sportova. Tim su koncertom obuhvaćene sve faze Urbanovog autorskog stvaralaštva, od mitskih Laufera preko antologijskih albuma “Otrovna kiša” i “Žena dijete” do recentnih diskografskih izdanja „Kundera“ (dobitnik Porina za najbolji album rock glazbe) i “Mamut”, jedan od najboljih regionalnih albuma 2014. godine.
Dvostruki live donosi 23 pjesme, više nego dovoljno i za apetite najvećih obožavatelja, a Urban & Četvorka – Marco Bradaschia, Sandi Bratonja, Saša Markovski, Luka Toman – još jednom su dokazali izvrsnost na koncertnom terenu ili jednostavno “zakucali”. A kad se na to nadoveže i fantastično zborno pjevanje publike, magija je potpuna. Ostaviti dušu na pozornici i dobiti od publike fantastičan feedback i mamutske emocije rezervirano je za rijetke. Urban & 4 spadaju među te rijetke.
Riječkoj petorci na koncertu u Domu sportova pridružili su se i dugogodišnji prijatelji, suradnici, Gibo(nni) u ulozi basista na “Glas jeka” i “Mjesto za mene”, dok je Vava svirao gitaru u pjesmama “Moja voda” i “Svijet za nas”, a na nekoliko pjesama gostovao je i djevojački zbor Mozartine te dječji zbor Papandopuline. Snimanje, miks i mastering povjereno je Filipu Vidoviću (Morris studio, Zagreb), a dizajn & art omota osmislili su Milica Czerny Urban, Damir Urban i Tomislav Torjanac.