Regionalne vijesti

Ugušio ženu jastukom zbog ljubomore

Ljubiša Vasić (26) ubio je nevjenčanu suprugu Zlatu Nikolić (23) dok je u susjednoj prostoriji spavao njihov dvogodišnji sin. Nakon što je Zlatu ugušio jastukom, Ljubiša je otišao u dvorište svojih roditelja, u naselju Marko Orlović, gdje se pokušao objesiti. On je u četvrtak izašao iz istražnog zatvora u Kruševcu, u kojem je bio zbog sumnje da je izvršio više krađa i razbojstava.

– Došao je kod nas kući, ali je bio uzdržan i nije mnogo govorio. U neko doba Zlata je uzela prijenosno računalo i njih dvoje su otišli u spavaću sobu gledati film. Ja sam, sa šestero unučadi i snahom, ostala u dnevnoj sobi gdje smo namjestile krevete za spavanje. Brzo sam zaspala, a probudili su me oko tri sata kum Zdravko i dvojica policajaca koji su mi rekli kako je Ljubiša zadavio Zlatu – kroz suze, jecajući, prisjeća se tragične noći Lidija Mitrović, Zlatina majka.

Lidija kaže kako je preko ramena policajaca vidjela kćerino tijelo na krevetu. Ležala je na boku, kao da spava.

– Ljubiša je bio jako ljubomoran jer je često, zbog krađa, bio u zatvoru, a moja kći je bila jako lijepa. Dok su bili u Njemačkoj, stalno ju je tukao. Udarao ju je gdje bi stigao. Zbog udaraca je jedno dijete rodila mrtvo. Kći im je umrla s devet mjeseci. I mene je napadao i udarao. Prije pet dana, dok je još bio u zatvoru, njegova obitelj je došla ispred naše kuće i prijetila nam:

“Ljubiša će vas sve pobiti!”. Prije dvadeset dana su je istjerali iz kuće – priča Lidija, pokazujući jastuk kojim je Ljubiša ugušio Zlatu i natpis na zidu “Ubio sam ku…u” ispisan ružem. Ubojstvo se dogodilo oko ponoći. Ljubiša je nakon zločina mirno išetao iz kuće i otišao do dvorišta svojih roditelja, udaljenog pedesetak metara od mjesta ubojstva.

– Popeo se na kat i pokucao na vrata. Majka Mihona je otvorila, a on je rekao: “Majko, ubio sam Zlatu. Došao sam se oprostiti jer ću se objesiti”. Onda je majku poljubio u ruku i otišao iza kuće. Počele smo dozivati oca i braću – kaže Stefana Vasić (17), Ljubišina mlađa sestra. Nekoliko minuta poslije, na majčin poziv, braća su našla Ljubišu iza kuće, u šupi, kako visi na konopcu.

– Krv mu je išla iz nosa i ušiju. Položili smo ga na spužvu i pozvali policiju i hitnu pomoć. Još dok je bio u zatvoru, najavljivao je kako će se ubiti jer nije mogao izdržati da ga vara.

Znao je s kim je sve bila. Žao mi je unučeta koje će sada ostati samo. I Zlate mi je žao, iako nas nije poštovala. Svašta je pisala protiv nas na Facebooku. Bili su zajedno osam, devet godina. Za sve je kriva ljubomora – objašnjava Slavoljub Vasić, Ljubišin otac.

U naselju Marko Orlović kažu da se tragedija mogla naslutiti jer je Ljubiša bio jako ljubomoran na svoju prelijepu suprugu, a mnogo vremena provodio je iza rešetaka.

– Uglavnom je krao, ali se priča da je u Njemačkoj počinio i neka ozbiljnija kaznena djela, možda čak i ubojstva. Sumnja se da je počinio sigurno više od 50 krađa. Kada ih protjeraju iz Njemačke, oni dođu ovdje pa se opet vrate natrag – pričaju susjedi.

(VL)

Previous ArticleNext Article

Send this to a friend