Glazbene vijesti

Tijelo Davida Bowieja kremirano je u tajnosti bez prisustva obitelji i prijatelja

U New Yorku u tajnosti, kremirano je tijelo Davida Bowieja koji je preminuo u 69. godini života. Prema njegovoj posljednjoj želji, koju je obitelj ispoštovala nije bilo velikog ispraćaj niti pogreba, piše Daily Mirror. Kako je želio da ode tajno, na ispraćaju nije bilo niti članova obitelji, niti prijatelja.

“On nije želio veliki pogreb, htio je otići bez ikakve pompe jer je htio da ga se pamti po njegovim pjesmama”, kazao je izvor za Daily Mirror. Njegovo tijelo je bilo kremirano vrlo brzo nakon smrti, javlja Guardian.

Posljednji album Blackstar bio je oproštajni dar

Podsjetimo, u nedjelju 10. siječnja preminuo je David Bowie nakon iscrpljujuće borbe s rakom koja je trajala punih 18 mjeseci. Vijest o smrti glazbene legende potresla je obitelj, prijatelje, suradnike i sve obožavatelje koji su ga vjerno pratili sve godine. Bowie je preminuo u 69. godini života, a dugo se borio s opakom bolešću. Preminuo je od raka jetre za kojeg je znao samo mali broj ljudi. Belgijski kazališni redatelj Ivo van Hove koji je radio s njim, kaže da je bio jedan od rijetkih ljudi koji su znali s čim se Bowie nosi.

David Bowie, rođen kao David Robert Jones 8. siječnja 1947. bio je britanski rock glazbenik, skladatelj, glumac, producent, aranžer. Bowie se pojavljivao na filmu kao vrlo uspješan glumac, video redatelj i vizualni umjetnik.

Posljednji album Davida Bowieja, “Blackstar”, izašao je u petak, na njegov 69. rođendan. Tony Visconti, Bowiejev dugogodišnji suradnik i producent s kojim je radio još od vremena “Space Oddityja”, rekao je kako je “Blackstar” bio svojevrsni oproštajni dar svim njegovim obožavateljima.

(telegram.hr)

Previous ArticleNext Article

Send this to a friend