Thompsonov novi splitski dom od milijun eura je prava utvrda

Pjevač se uselio u zgradu od 600 kvadrata čija je vrijednost oko 1,350.000 eura. Kamere su na svakom uglu, a znatiželjnici zbog visoka zida ne mogu proviriti u pjevačevo carstvo.

 

Na adresi Put Radoševca u Splitu, nekoliko stotina metara od plaže na Žnjanu, zatekli smo Thompsonovu (50) suprugu Sandru (41). Nije bila sretna zbog fotografiranja njihova novog zdanja, a ni pjevač iz Čavoglava nije htio komentirati preseljenje u novi dom.

– Smatram da je to nevažna tema i nikome interesantna. Važnije od toga gdje živimo je moj rad na novom albumu – rekao nam je Thompson. Marko Perković se u zgradu od 607 kvadrata, u čijoj blizini stan imaju i Severina (44) i Igor Štimac (49), uselio nedavno.

Trosobni stan postao mu premali

Prethodno je živio u zgradi na splitskom Žnjanu gdje je u prizemlju imao i svoj kafić. Kao i u penthouseu na zagrebačkoj Radničkoj cesti, i na zidu tog kafića bio je izložen mač, njegov zaštitni znak. Taj mu je trosobni stan na Žnjanu očito postao premali za njegovu veliku obitelj.

Marko Perkovic Thompson | Autor: Miranda Cikotic/PIXSELL Foto: Miranda Cikotic/PIXSELL

Thompson i supruga, diplomirana ekonomistica Sandra, imaju petero djece: Petra Šimuna (14), Antu Mihaela (12), Divu Mariju (11) te sedmogodišnje blizanke Katarinu i Cvitu.

Kako je ranije rekao, u starom stanu na splitskom Žnjanu, gdje se obitelj preselila iz Zagreba, spoticali su se o školske knjige i igračke.

Nova Thompsonova zgrada opasana je zidom i na nju je postavljeno nekoliko nadzornih kamera zbog veće sigurnosti. Nova pjevačeva utvrda, prema sudskim spisima, ima 607 kvadrata, a sastoji se od prizemlja, dva kata i tavana. Dvorište ima oko 148 kvadrata.

Nezamislivo mu je ne imati bazen

Vrijednost Thompsonove nove kuće i dvorišta, procjenjuju agenti za nekretnine, iznosi oko 1,350.000 eura. Perković je prije nekoliko godina govorio da bi u novoj kući volio imati kamin, veliko dvorište i bazen. Njegova djeca, rekao je, uživaju u plivanju i kupanju pa mu je novi dom bez bazena bio nezamisliv. Nije poznato je li s novim domom uspio ostvariti san.

KRALJ NEKRETNINA: Perković je zgradu u Splitu, koja je bila nedovršena, dobio zamjenom za kuću s dvorištem i voćnjakom na zagrebačkom Vrhovcu. Thompson ima i stan na Žnjanu i u zagrebačkoj Radničkoj cesti-

Split, Žnjan Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL

Pjevač je na zagrebačkom Vrhovcu živio do 2009. godine, kad je kupio luksuzni penthouse u Radničkoj cesti.

Taj stan je dvoetažan i ima 680 kvadrata, od čega je 400 kvadrata stambeni dio, a ostalo su terasa i garaža. Luksuzni stan u Radničkoj platio je 9,800.000 kuna. Opteretio ga je hipotekom koja je s kamatama 11,700.000 kuna. Prvi put ga je pokušao prodati 2011., i to za 15 milijuna kuna.

Zagreb, Vrhovec Foto: Dalibor Urukalovic/PIXSELL

Nakon objave u medijima da prodaje penthouse, povukao ga je iz prodaje. Ponovno se našao na stranicama oglasnika lani kad je tražio istu cijenu.

Bilo kuda, mač svuda

Nije poznato je li dosad uspio prodati penthouse. Iako ne živi u njemu, pjevač je do lani i dalje ulagao u stan. Tako je nakon prvog oglašavanja preuredio balkon i terasu, koja se proteže cijelom dužinom zgrade. Tad je rekao da mu se ne žuri s prodajom pa može čekati kupca koji je spreman izdvojiti pozamašan iznos.

Thompsonov penthouse nalazi se na osmom i devetom katu te ima izravan lift u stan. U cijenu su uključena i četiri garažna mjesta. Na donjoj etaži su kuhinja, pet spavaćih soba, četiri kupaonice, terasa i dnevni boravak. Thompson ga je uredio tako da su na policama u dnevnom boravku skulpture svetaca i raspelo, a na zidu dominira ilustracija velikog mača koji je predstavio Thompson na zadnjoj turneji “Bilo jednom u Hrvatskoj”.

Zagreb, Radnička: Nije poznato je li prodao penthouse od 680 kvadrata za koji je tražio 15 milijuna kuna Foto: Dalibor Urukalovic/PIXSELL

U spavaćoj sobi također su istaknute slike Gospe. Stan ima dvije telefonske linije. Nakon deset godina provedenih u Zagrebu, Thompson se s obitelji prije četiri godine preselio u Split.

Zbog Sandre živjeli u Zagrebu

Prvo su se uselili u trosobni stan na Žnjanu. Da će se preseliti u Split bio je Thompsonov i Sandrin dogovor na početku braka. Prvo su živjeli u Zagrebu jer su mislili da će Sandra u većem gradu lakše podnijeti preseljenje iz Kanade. No taj im je stan postao premali, pa su kupili novu zgradu na Putu Radoševca.

Kad su sklopili kupoprodajni ugovor prije pet godina, zgrada je još bila nedovršena, a tad su je procijenili na 360.000 eura. Thompson ju je dobio zamjenom kuće na zagrebačkom Vrhovcu s dvorištem i voćnjakom, čiju je vrijednost isto procijenio na 360.000 eura.

Foto: Marko Lukunic/PIXSELL

Pjevač je sretan zbog preseljenja u Split jer ima više vremena za sebe i obitelj, kao i Sandra, koja je krenula na fitness.

Nakon preseljenja u Dalmaciju, pjevač se posvetio svojoj velikoj strasti, Harley Davidsonu. Vikendom je obitelj Perković obično u Čavoglavama, gdje su slavili i dječje rođendane. Thompson je u rodnome mjestu vodio mješoviti zbor u novootvorenoj crkvi Hrvatskih mučenika, čiju je gradnju pomogao, a koja se nalazi 100 metara od njegove kuće.

(24sata.hr)