Glazbene vijesti

Tamara Obrovac i Bruno Krajcar u obradi pjesme „Široko more Jadransko“

Dvoje istinskih velikana istarske glazbe, Tamara Obrovac i Bruno Krajcar udružili su snage u Krajcarovoj obradi istarske narodne pjesme „Široko more Jadransko“. Pjesma se nalazi na albumu Istraditional, koji je ove godine osvojio nagradu Porin za najbolji album u kategoriji folklorne i etno glazbe. Drugi je to singl s albuma, za koji je videospot realizirao vrsni pulski crtač, Saša Đuračić – Sale, koji se animacijom bavi od 2007. godine, a od 2009. godine osniva “Undertoon”, nezavisnu produkciju iz koje je izašlo oko 60 nezavisnih kratkih crtića, 17 glazbenih spotova za bendove i glazbenike raznih smjerova diljem svijeta.

Bruno Krajcar, akademski glazbenik, skladatelj i kantautor, svojim najnovijim albumom “Istraditional“, podnaslova “Croatian Music Identity”, na suvremen i originalan način prezentira istarsko netemperirano pjevanje, koje naziva “hrvatski blues”. Prepoznatljiv je po korištenju istarske ljestvice, koju je popularizirao tako što su njegove skladbe izvodili brojni eminentni glazbenici hrvatske i međunarodne scene.

“Istraditional” sadrži deset istarskih narodnih pjesama, koje Krajcar obrađuje u različitim stilskim smjerovima i glazbenim oblicima, a stvaran je sa željom da se prezentira međunarodnoj glazbenoj sceni s istarskim jedinstvenim glazbenim idiomom, koji je uvršten na UNESCO-vu listu nematerijalne kulturne baštine.

Previous ArticleNext Article

Send this to a friend