Glazbene vijesti

Svijet će u petak 8. siječnja, ugledati album Davida Bowiea

Na albumu je sedam pjesama, ukupnog trajanja 40 minuta i 49 sekundi. Pjesme za novi album legendarni je glazbenik snimio u New Yorku s jazz glazbenicima.

Prvo zvučnije glazbeno izdanje 2016. godine bit će novi, 26. studijski album Davida Bowiea, ‘Blackstar’. Datum objave je petak, 8. siječnja, inače Bowiev 69. rođendan. Na albumu je sedam pjesama, ukupnog trajanja 40 minuta i 49 sekundi. Pjesme za novi album legendarni je glazbenik snimio u New Yorku s lokalnim jazz glazbenicima.

Singl koji je najavio album ujedno je i soundtrack britanske kriminalističke serije ‘The Last Panthers’, u kojoj glumi i Goran Bogdan. The Times piše kako novi Bowiev album karakteriziraju duge jazzerske dionice i stil karakterističan za njemačke bendove sedmdesetih, ‘Can’ i ‘Kraftwerk’. Bio je to prvi materijal nakon više od deset godina stanke.

Prema istom izvoru, na albumu su elementi gregorijanskih napjeva, soula i elektroničkih beatova. Zanimljivo je da je zadnji album, ‘The Next Day’, Bowie također objavio na svoj rođendan, ali prije tri godine.

Izvor: 24sata.hr

Previous ArticleNext Article

Send this to a friend