Sting u studenome dolazi u Zagreb

U sklopu turneje ‘Symphonicity’ Sting će u pratnji londonske Kraljevske filharmonije 8. studenoga nastupiti u zagrebačkoj Areni.
Stingu će to biti četvrti nastup u Hrvatskoj, a ovaj put će mu društvo praviti londonska Kraljevska filharmonija kojom će ravnati maestro Steven Mercurio. U pulskoj Areni nastupio je 1997. i 2000, a prošle je godine s Edinom Karamazovim, s kojim je snimio album ‘Songs From The Labyrinth’, gostovao u Lisinskom. Za svoju novu turneju kaže da je posvećena klasici, a u novim aranžmanima moći ćemo čuti njegove najveće hitove.

‘Orkestar zvuči sjajno, nije ni čudo, ipak sam ga posudio od njezina veličanstva. Strašno je zanimljivo čuti kako pjesme koje sam prije 35 godina pisao u spavaćoj sobi i pjevao ih samo pred svojom mačkom zvuče uz taj gromoglasan prasak 45 glazbenika na pozornici. One sada imaju novu dušu! Primjerice, ‘Roxanne’ je nastala kao ljuta pjesmica koja govori o ljubomori. A uz filharmoniju je romantična i prepuna ugodnih emocija’, rekao je Sting na jednoj od posljednjih proba s Filharmonijom prije početka turneje koja je započela 2. lipnja u Vancouveru. (tportal.hr)