Snježni kaos u Bavarskoj: Jaka mećava u Münchenu i okolici, otkazani svi letovi

LETOVI u drugoj po veličini njemačkoj zračnoj luci otkazani su do podneva. Jak snijeg potopio je glavni grad Bavarske, a obustavljen je i javni prijevoz.Obilne snježne padaline pogodile su južnu Njemačku u petak navečer i nastavile se jutros, uzrokujući velike poremećaje u zračnoj luci München, drugom najprometnijem čvorištu u zemlji. Zračna luka jutros je priopćila da obustavlja letove do podneva.

Oko 320 od 760 letova planiranih za subotu je otkazano, izvijestila je njemačka novinska agencija DPA. Djelatnici zračne luke trudili su se zadržati barem jednu pistu u funkciji i bez snijega.Njemačka meteorološka služba DWD prognozirala je dugotrajni snijeg do subote poslijepodne za veći dio Bavarske, s mjestimično očekivanim čak 30-40 centimetara snijega, “od čega bi velik dio trebao pasti tijekom noći u subotu”.Većina lokalnih autobusnih i tramvajskih linija otkazana je od petka navečer i do subote u Münchenu jer su se uvjeti na cestama pogoršali.

Indexov čitatelj, koji nam je poslao slike napadalog snijega, kaže da je, osim u zračnoj luci, kaos i na autocestama. Gradska vatrogasna služba Münchena podijelila je fotografije na društvenim mrežama ranije tijekom dana kako vatrogasci opremaju vatrogasno vozilo lancima za snijeg .”Stavljamo lance za snijeg kako bismo mogli što sigurnije doći do vas u bilo kojem trenutku”, naveli su.