Samo 24 natjecatelja na sljedećem Eurosongu

Referentna grupa Eurosonga koju je u Beograd pozvala izvršna producentica Eurovizije 2008. Sandra Šuša donijela je niz odluka vezanih uz sljedeći Eurosong koji će se održati u Njemačkoj 2011.
Nakon trogodišnjeg mandata, izvršna producentica Eurovizije 2008. Sandra Šuša napustila je referentnu grupu uz kratak oproštajni govor u kojem je spomenula da smatra da njen posao vezan uz tu europsku manifestaciju spada među najuzbudljivije poslovne zadatke njenog života. Izvršni producent ovogodišnje Eurovizije Jon Ola Sand dao je svoje konačno izvješće koje je bilo puno hvale za norvešku televizijsku mrežu NRK.

Iako još nije odabran grad u kojem će se odvijati Eurosong 2011, zna se da se radi o jednoj od četiri njemačke metropole: Berlinu, Düsseldorfu, Hamburgu i Hannoveru, a odluka će biti donesena za nekoliko tjedana.

Uobičajeno je da po deset zemalja iz svakog polufinala uđe u finale zajedno s Francuskom, Njemačkom, Španjolskom i Velikom Britanijom te državom u kojoj se održava Eurovizija, no kako je Njemačka osvojila ovogodišnji Eurosong, odlučeno je da će se natjecati samo 24 zemlje. Sastanak delegacija i odabir država koje će se natjecati održat će se sredinom ožujka 2011. (tportal.hr)