Promocija Štulićevih sabranih djela u Beogradu

Komplet knjiga i dvostruki CD s koncerata iz Banjaluke i Mostara pjesnika i legendarnog vođe grupe Azra uskoro će ugledati svjetlo dana.

Istovremeno s predstavljanjem sabranih djela Johnnyja Štulića u klubu knjižare Plato, koje će se održati 20. listopada, najavljen je i multimedijalni događaj Crveni tepih i ambrozija – A gde je Štulić ?! U Ilegali!, piše Blic Online. Ovaj kulturni događaj promocija je Štulićevih prijevoda antičke književnosti na srpski jezik, Homerove ‘Ilijade’ i ‘Odiseje’, Herodotove ‘Povijesti’, Tukididovih ‘Peloponeskih ratova’, Ksenofontove ‘Helenice’, Plutarhovog djela ‘Likurg’, kao i trijade Lao Tsea.

Njegovih 14 knjiga sadrži i Azrine pjesme, autobiografiju s komentarima i izbor objavljenih novinskih tekstova. Sabranim djelima dodao je i svoj novi prepjev u heksametru poznatog romana Dragoslava Mihajlovića ‘Kad su cvetale tikve’. Tijekom više desetljeća koje je posvetio ovom projektu sam je napravio ilustracije za izabrana djela. U popratnom tekstu za CD s koncertnim snimkama iz 1990. godine također se prisjeća tada aktualnih zbivanja u Srbiji te govori o mnogim svojim suvremenicima i kolegama: članovima benda Partibrejkers, Riblje čorbe i Azre. (tportal.hr)