Policija upozorava građane! Ne nasjedajte na ovu prijevaru

Policija upozorava građane da ne nasjedaju na pozive o provjeri zlata i novca.

– U nekoliko slučaja u proteklom razdoblju na području Virovitičko-podravske županije, dogodila su se kaznena djela prijevare, gdje su prevaranti, predstavljajući se kao djelatnici banke, od starijih osoba, tražili uvid u “ispravnost njihova novca”, a nakon što su uzeli novac, više se nisu vratili – izvijestili su iz MUP-a.

Doći će pregledati zlato

U utorak u ranim jutarnjim satima nepoznata žena je telefonski nazvala 78-godišnjakinju iz Virovitice i upitala ju je ima li u kući zlata i, ako ima, da će ona doći pregledati i vratiti joj ga za 10-ak dana. Žena (78) je priznala da ima zlatni lančić i naušnice te pristala na posjet.

Nakon pola sata kod 78-godišnjakinje se pojavila nepoznata žena stara oko 35 godina, odjevena u crnu jaknu i hlače, kojoj je žena predala zlatni lančić i naušnice nakon čega se nepoznata žena udaljila iz kuće.  – U poslijepodnevnim satima, kod žene (78) je došao njezin 50-godišnji sin kojemu je ona ispričala događaj. Nakon saznanja o događaju, sin je otišao u sobu radi provjere novca, koji je ostavio prije tri dana, te utvrdio da nedostaje 1000 kuna – izvijestila je policija.

– Savjet starijim osobama: ako primite telefonski poziv nepoznate osobe, koja se predstavlja kao djelatnik neke banke i traži provjeru vašeg novca, zlata ili ako vam ponudi masažu te prodaju raznih zdravstvenih pomagala i slično, odmah prije njihova dolaska o tome obavijestite policiju na broj telefona 192 – upozoravaju iz policije.

(VL)