Plavi orkestar u Sarajevu: Koncert kao poklon publici

Pod pokroviteljstvom turističke zajednice KS, Kantona Sarajevo i Grada Sarajevo, a u okviru turneje “Everblue live 2017”, jedan od najpopularnijih bendova sa prostora bivše Jugoslavije, sarajevska grupa Plavi Orkestar u petak, 18. augusta 2017., sa početkom u 22:30h, poklonit će svojim sugrađanima koncert kod Vječne vatre.

 

Plavi Orkestar ovaj koncert na otvorenom će snimati za potrebe prvog Live albuma grupe.

 

“U Sarajevu po prvi put sviramo za vrijeme ljeta. To nam je drago, jer je Plavi Orkestar po karakteru, nekako, ljetni bend. Posebno nam je drago da ovu turneju započinjemo baš u našem gradu. Nadamo se da ćemo uspjeti uzvratiti Sarajevu  lijepim koncertom i energijom koju je ono dalo nama”, rekli su članovi grupe koji za 18. August pripremaju veče najpopularnijih pjesama Plavog Orkestra.

 

Već 20-og augusta, na beogradskom Ušću, priređuju jedinstvenu noć “Noć Plavog Orkestra”, zatim koncert na gradskom trgu u Karlovcu, koncerte u Areni Zagreb, stadionu Stožice u Ljubljani, Novom Sadu, Mariboru, Tuzli,…

Koncert Plavog Orkestra kod Vječne Vatre će započeti nakon posljednje projekcije Sarajevo Film Festivala – Open Air (“Baby Driver”).