Pink Floyd i The Orb – neobičan susret glazbenih ikona

Kultna britanska ambijentalna elektronska grupa The Orb najavila je skorašnji izlazak novoga studijskog albuma.

Imenovan “Metallic Spheres”, album izlazi početkom listopada, a na njemu će sudjelovati i bivši frontmen Pink Floyda David Gilmour i Martin ‘Youth’ Glover iz benda Killing Joke.
Album će biti objavljen na dvostrukom vinilu, dvostrukom CD-u i kao digitalni download, a dijelom je sniman i u 3D60 tehnici koja slušateljima omogućava da odabrane pjesme s njega dožive u trodimenzionalnom zvuku.

Sav prihod od njegove prodaje ići će kampanji protiv izručenja Garya McKinnona – hackera škotskog podrijetla koji je prema navodima jednog američkog tužitelja izvršio ‘najveći vojni hackerski upad u povijesti’. (McKinnon pobija sve navode tužitelja te nakon serije provedenih sudskih procesa u domovini mu Velikoj Britaniji trenutno čeka izručenje SAD-u. McKinnon je optužen da je rabeći ime ‘Solo’ u periodu između veljače 2001. i ožujka 2002. godine izvršio hackerski upad u 97 američkih vojnih i NASA-inih kompjutera.)
Bit će im to 10. studijsko izdanje po redu u sada već više od dva desetljeća dugoj karijeri, a nasljedit će prošlogodišnje “Baghdad Batteries”. Ostali detalji o njemu bit će obznanjeni uskoro.
The Orb trenutno čine osnivač im Alex Paterson i švicarsko-njemački producent Thomas Fehlmann. (t-portal.hr)