Pierluigi Collina gost Weekend Media Festivala

Talijan Pierluigi Collina, jedan od najpoznatijih sudaca na svijetu i sudska nogometna zvijezda, dolazi u Hrvatsku kao gost Weekend Media Festivala, koji će se održati u Rovinju od 23. do 25. rujna 2010. Prema mnogima, taj je sudac planetarnu naklonost obožavatelja stekao preciznim odlukama, pravednošću i odlučnošću. U Hrvatsku dolazi u malo drukčijoj ulozi – kao glasnogovornik kompanije MasterCard.

Pierluigi Collina još je kao tinejdžer igrao nogomet, a studirao je ekonomiju na sveučilištu u Bolonji, gdje je i diplomirao 1984. godine. Iako po struci financijski savjetnik, vrhunac karijere doživio je na stadionu kada je sudio na slavnoj finalnoj utakmici Svjetskog nogometnog prvenstva 2002. između Njemačke i Brazila. No mnogi ne znaju da je Pierluigi Collina diplomirani ekonomist i financijski savjetnik koji na svojim predavanjima objašnjava kako u poslovnom svijetu iskoristiti one tehnike koje je on primjenjivao kao sudac. Collina je 2007. godine postao nogometni ambasador tvrtke MasterCard i tako se pridružio drugim slavnim nogometnim imenima, kao što su Pele, Eusebio, Bobby Charlton i Jurgen Klinsmann. MasterCard je službeni sponzor UEFA EURO prvenstva od 1992. godine te UEFa Championship League od 1994. godine. Pierluigi Collina nogometna je legenda i istinski pionir nogometnog suđenja, kojeg podjednako poštuju igrači i obožavatelji nogometa. Iznimno se veselimo zajedničkom radu s njim kako bismo podigli položaj našeg najvrednijeg sponzorstva – nogometa, izjavio je Paul Meulendijk, direktor odjela sponzorstava u kompaniji MasterCard Europe. Uz pomoć kompanije MasterCard Pierluigi Collina postao je glasnogovornik nogometnog suđenja diljem Europe. Na predavanjima objašnjava svoje inovativne i pedantne tehnike priprema za utakmice – proučavanje nogometnih momčadi i pojedinih igrača kako bi uvijek bio jedan korak ispred njih – a iste tehnike savjetuje i u poslovnom svijetu. Strast mi je prenošenje iskustva i znanja mladim sucima. Zahvaljujući partnerstvu s kompanijom MasterCard Europe, lakše uočavam različite aspekte igre te sam vrlo ponosan što me ova tvrtka, koja je tolike godine vezana uz nogomet, zamolila da budem njezin ambasador, rekao je Collina.

 

O Weekend Media Festivalu: Najveći regionalni festival komunikacijske industrije – Weekend Media Festival održat će se u Rovinju od 23. do 25. rujna 2010. Riječ je o događaju koji će povezati najznačajnije igrače vezane uz medije i cjelokupnu komunikacijsku industriju u regiji te ugostiti neke od najznačajnijih svjetskih i regionalnih stručnjaka iz područja komunikacija. Weekend Media Festival održava se pod generalnim pokroviteljstvom Adris grupe.

www.weekendmediafestival.com