Ovogodišnje Melodije Mostara vodit će “Divlja ruža” i Ognjen Blagojević

Traju pripreme za 16. izdanje festivala zabavne glazbe Melodije Mostara, koji će se 29. travnja održati u sportskoj dvorani Bijeli brijeg. Ocjenjivački sud je odabrao 24 skladbe. Prema riječima direktora festivala, Dragana Džidića, jedini kriterij pri izboru bila je kvaliteta skladbe i vokala.
Nastupit će Berny (uz Najbolje hrvatske tamburaše) Lidija Bačić, Tajana Perić i Max Hodžić iz Zagreba, Ivan Šušak i skupina Titanic iz Širokog Brijega, Dario Kukić, Goran Škerlep i Mijo Lešina iz Njemačke, Ićo Sikirić i Sanela Lucin iz Zadra, Sarajlija Almir Ajanović, grupa IF iz Tuzle, Banjalučanin Igor Vukojević, Aritmija band iz Čitluka, Mirela Bunoza i Sandra Mustapić iz Mostara, Jelena Stipković iz Karlovca, skupina Barbary iz Imotskog, Istranin Mor Roll, Rusko i skupina Carice iz Slovenije te Slavonka Vedrana Vukojević.
U pričuvi za nastup su Marina Tomašević, Mici, Toni Tešija i Saša Kovač.
– Program će voditi Daniela Marija Zovko, bivša članica mostarskog dueta Divlje ruže, voditeljica radiopostaje Studio 88, i Ognjen Blagojević, voditelj Federalne televizije, kazao je za Večernji list direktor festivala Dragan Džidić.

Dodao je kako je Vedrana Vukojević, koja je bljesnula u RTL-ovu showu “Hrvatska traži zvijezdu”, dospjela na Melodije Mostara 2010. – Ovu mladu djevojku mnogi pamte po tome što je svoje nastupe u showu “Hrvatska traži zvijezdu” pjevala na način daje mogu razumjeti njezini gluhonijemi roditelji – ističe direktor Melodija Mostara 2010.

Skladatelj Marko Tomasović čuo je glas Vedrane Vukojević, nazvao je i rekao: “Imam pjesmu za tebe”. Skladba “Zabranjeno” je konkurirala za ovogodišnje Melodije i prošla zajedno s Vedranom. Pjesma se već plasirala na hrvatskih TOP 20 – ističe direktor Melodija Mostara 2010. Dragan Džidić Džida. I na ovogodišnjim Melodijama Mostara nastupit će mnogi poznati pjevači, ali i domaće zvijezde koje će na taj način još jednom dobiti priliku da se predstave široj javnosti.