‘Ove napitke piju mnogi, a pogledajte što su učinili mome suprugu’

Austin i Brianna, mladi par iz Kalifornije, očekivali su svoje prvo dijete kada je Austin iznenada završio u bolnici. Brianna je tada bila u devetom mjesecu trudnoće, a kada su je pozvali jer je Austinu loše, dva sata vozila je do bolnice ne bi li doznala što mu je.

No, kada je došla, uslijedio je još veći šok. Austin je već bio na operacijskom stolu, a liječnici su pokušavali zaustaviti krvarenje koje je imao u mozgu.
Nakon te operacije imao je još jednu, a imao je i napadaje te mu je mozak oticao. Liječnici su ga odmah testirali na droge, no svi testovi bili su negativni. Kasnije su ipak otkrili razlog njegova krvarenja u mozgu.
Austin je, naime, bio ljubitelj energetskih napitaka koji mogu biti iznimno opasni ako se s njima pretjera. Kofein u energetskim pićima sužava krvne žile, podiže krvni tlak i povećava rizik od krvarenja u mozgu, a upravo to dogodilo se Austinu.
Liječnici su mu morali napraviti i dekompresivnu kraniotomiju, odnosno izrezali su mu dio lubanje kako bi zaustavili krvarenje. Brianna nije znala hoće li se njezin suprug ikada probuditi, a njihovog sina rodila je dok je on bio u komi.
Tjedan dana nakon poroda išli su na drugi kraj države radi posebnog medicinskog tretmana kada se čudo dogodilo. Austin se probudio i počeo se oporavljati. Nakon dva mjeseca, Austin je prvi puta vidio svog sina. – Sada se svaki dan budim kako bih se brinula o mom malenom dječaku i suprugu. Kuham im, sa suprugom radim fizikalnu terapiju i učimo govoriti, a pomažem mu i oko osobne higijene, ali i u svakom drugom trenutku u životu – kaže Brianna koja je svoju priču podijelila na Facebook stranici Endres Photography.

(www.vecernji.ba)