Glazbene vijesti

Ostali bez sluha na koncertu Whitesnakea?

Maryellen i Kevin Burns vode parnicu protiv Whitesnakea, tvrdeći da im je na njihovom koncertu, održanom 2003. godine u Orpheum Theatreu u Bostonu u sklopu “Mmmm…Nice Package Toura”, oštećen sluh. Maryellen i Kevin navode da ih je osoblje na koncertu odvelo na nova mjesta, bliže pozornici i zvučnicima, jer im je s njihovog ‘pravog’ mjesta navodno dio opreme ‘blokirao’ pogled.
U izjavi dokumentiranoj na sudu, vještak za gubitak sluha potvrdio je da je zvučnik imao volumen ‘praska’ muzike povećan 2 do 22 puta, što se smatra prihvatljivom izloženošću za ljudsko uho. Par pak ne odustaje, i tvrdi da su dugoročno izgubili sluh kao posljedicu posjete koncertu, i predlaže nagodbu u kojoj bi im bend isplatio 40.000 dolara.

Pollstar, koji je prenio ovu informaciju, naveo je da se raspravljalo i o žanru u kojem djeluje Whitesnake, te da je prizivni sud rekao da tužitelji Whitesnake ne bi trebali klasificirati kao heavy metal bend, tvrdeći da je ‘Mr. Coverdale pjevač s talentirananim glasom, s klasičnim rock & blues soundom.’

Za sada još nema informacija kako je bend reagirao, a parnica se nastavlja, obzirom da Burnsovi sa svojim odvjetnicima ne odustaju od zahtjeva za naknadu navodne štete, odnosno gubitka dijela sluha.

Previous ArticleNext Article

Send this to a friend