Opet malo reuniona – ovog puta Buffalo Springfield (Video)

Buffalo Springfield, poznati rock bend iz šezdesetih koji je bio odskočna daska za daljnje karijere pojedinaca iz benda kao što su Young i Stills, ponovno se okupio na humanitarnom koncertu “Bridge School Benefit” koji Neil Young održava svake godine.
Iako zajedno nisu nastupali od 1968. godine, preživjeli članovi su se zaista potrudili, pa je svirka zvučala kao da je vrijeme stalo. Koncert su otvorili pjesmom “On the Way Home”, a nastavili s hitovima kao što su “Mr. Soul”, “Rock and Roll Woman”, “Do I Have to Come Right Out and Say It,” “Burned”, “For What It’s Worth”, “Nowadays Clancy Can’t Even Sing…
Školu Bridge, Neil Young otvorio je sa svojom ženom 1986. godine, a namijenjena je za djecu s cerebralnom paralizom i drugim poremećajima. Već 24 godine održavaju se koncerti na kojima se prikuplja novac za funkcioniranje škole, a na kojima se pojavljuju prvoklasne glazbene zvijezde. Ove godine su osim Buffala Springfielda nastupili još i Pearl Jam, Grizzly Bear, Modest Mouse, Lucinda Williams, Kris Kristofferson, Billy Idol i Elvis Costello.(vip.hr)

 

{youtube}wMcOOHsWZy4{/youtube}