Oliver predstavio novi album “Samo da je tu”

Jedan od naših najpopularnijih pjevača, Oliver Dragojević, i njegov izdavač Aquarius u Istri su predstavili novi studijski album “Samo da je tu” koji će se u prodaji naći polovicom srpnja.
Promocija je zamišljena kao neformalno druženje uz jelo, piće, ‘dvi – tri riči’ i preslušavanje novih pjesama na ‘neutralnom’ terenu Istre. Za prvo mjesto druženja odabran je prekrasni Oprtalj, točnije njegova gradska lođa, gdje se uz zakusku preslušavalo šest pjesmi s novog albuma koje je odabrao sam Oliver. Tom prilikom općinski načelnik Aleksandar Krt je pjevaču darovao monografiju Oprtalja, a Boris Horvat, direktor Aquarius Recordsa, glazbeni kritičar Hrvoje Horvat te sam Oliver su okupljenim novinarima i obožavateljima ‘starog morskog vuka’ uputili par riječi.

Hrvoje Horvat je pritom istaknuo da nova ploča ima ‘skoro šansonjerski zvuk’ te da bi ‘takvu ploču napravio Randy Newman da dolazi s Mediterana’. Oliver je kratko napomenuo da ‘se nada da će se publici album svidjeti’, nakon čega je druženje preseljeno u obližnji Momjan.

U Momjanu je organizirano premijerno gledanje novog video-uratka za pjesmu “Jubavi mala” kojeg je režirao Radislav Jovanov Gonzo i koji je u potpunosti snimljen u Istri. Kao što je sam Gonzo kazao ‘spot sadrži sve motive koji su se vezivali za Olivera’. Tako u video-uratku promatramo Olivera kako kroz prekrasne pejzaže Istre vozi oldtimer, vozi malu lađu, hoda kroz maslenik i pjeva i svira na ‘mulu’ uz obližnju mu škrapu.

Novi album “Samo da je tu” donosi 12 novih skladbi na kojima je Oliver surađivao s Arneom Politeom, Petrom Grašom, Antom Gelom, Alanom Bjelinskim, Jakšom Fiamengom i mnogim drugima. muzika.hr