Odabrala NASA: Pjesma Miše Kovača emitirat će se na Marsu

“Poljubi zemlju po kojoj hodaš, ne diraj sunce, sunce s neba”, stihovi su hita legendarnog Mate Miše Kovača (75) koji bi uskoro mogli odjekivati na Marsu.

Američka svemirska agencija NASA je 2004. na Crveni planet poslala dva bespilotna robotska vozila, Spirit i Opportunity.

Za dobro jutro ekipa iz kontrolnog centra u Pasadeni puštala im je pjesme. Tako se na Marsu mogao čuti hit Beatlesa “Good Morning, Good Morning”, a kad je Spiritu puknuo kabel, pustili su “Unchained” Van Halena. Hit “Pictures Of You” zasvirao je Opportunityju kad je poslao fotografije na Zemlju. Vrtile su se pjesme kultnih bendova, poput Rolling Stonesa, Queena, Ramonesa, Beach Boysa, Stinga i drugih legendi svjetske muzike, piše 24 sata.

– Stihovi su izuzetno dirljivi i pjesma sigurno predivno zvuči na hrvatskom. Hvala što ste je poslali, ušla nam je u selekciju pjesama koje će biti emitirane – rekli su iz NASA-e. Dodali su da će, čim se vrati trend puštanja pjesama na Crvenom planetu, emitirati Mišin hit i nadaju se da će to biti uskoro. Mate Mišo Kovač tako će postati prvi hrvatski pjevač čija će se pjesma oriti svemirom.

(avaz.ba)