Glazbene vijesti

Objavljene nominacije za Porin

Nominacije za ovogodišnju hrvatsku diskografsku nagradu Porin, koja će se dodijeliti 15. svibnja u Biogradu, odnosno, za kategorije klasike i jazza, 8. svibnja u Šibeniku, objavljene su danas u zagrebačkom Muzeju suvremene umjetnosti, u 49 kategorija.
Za album godine nominirani su grupa Nola, Neno Belan & Fiumens i Josipa Lisac, a Nola i Josipa Lisac imaju i nominacije za pjesmu godine, za “Iznad oblaka”, odnosno “Živim po svome”, uz Tamaru Obrovac i njezinu pjesmu “Neću više jazz kantati.

Najbolji album zabavne glazbe birat će se između albuma Tedija Spalata, Kemala Montena i Meri Cetinić, pop glazbe između Tonija Cetinskog, Natali Dizdar, Marka Tolje i Josipe Lisac, rock glazbe između grupe Urban&4, Nole i Nene Belana&Fiumensa, a alternativne između grupa Kawasaki 3P, Valungari i Let 3.

U kategoriji ženske vokalne izvedbe su Gabi Novak (za skladbu “Sve što znaš o meni”), Josipa Lisac (“Živim po svome”) i Natali Dizdar (“Stranac”). Za najbolju mušku vokalnu izvedbu natjecat će se Jacques Houdek (“Dužna si”), Marko Tolja (“Sama si i ti”) i Tedi Spalato (“Vridilo se rodit”).

U kategoriji za novog izvođača nominirani su Bojan Jambrošić, Martina Vrbos i Valungari.

“Porin” za najbolji video broj birat će se između Massima (za pjesmu “Bilo gdje”), TBF-a (“Data”), Nole (“Iznad oblaka”) i Leta 3 (“Sam u vodi”).

Previous ArticleNext Article

Send this to a friend