Nestala djevojčica Maddie: 16 minuta nakon nestanka policija je dobila misteriozan poziv

Slučaj nestanka Britanke Madeleine McCann i dalje muči detektive i svjetsku javnost. Djevojčica je nestala na obiteljskom odmoru u portugalskom odmaralištu 3. svibnja 2007, piše Mirror.

 

 

Istražitelj Paulo Pereira Cristovao izjavio je kako je misteriozan telefonski poziv koji je policija primila 16 minuta nakon njezina nestanka ključ za rješenje tog slučaja.

Otmičari trikom prevarili policajce

Naime, taj je poziv navodno bio trik koji je policiju odveo na sasvim drugu lokaciju. 16 minuta nakon što je prijavljen nestanak djevojči, prijavljena je provala te je policija otišla na drugo mjesto, izgubivši važnih sat vremena, čime su otmičari dobili na vremenu.

Kako pišu britanski mediji, policija u Lagosu dobila je poziv od kompanije za alarmne sustave u Lisabonu. Zbog toga je na intervenciju nestanka Britanke odgovorilo samo nekoliko policajaca.

Djevojčicu su skrivali u tunelima?

Istražitelj Cristovao rekao je kako vjeruje da su otmičari djevojčicu odnijeli te sakrili u tunele pećine koje se nalaze u blizini odmarališta u kojem je oteta. Također je kazao kako te pećine nitko nikad nije pretražio.

Dodao je i kako smatra da su se roditelji ponijeli neodgovorno jer su djecu ostavili samu u apartmanu, no bez obzira na to vjeruje kako oni nemaju prste u nestanku djevojčice. Ono što je siguran jest da je tijekom istrage počinjeno mnogo propusta i grešaka.

/HMS/