Glazbene vijesti

Najveći open-air festival u Hrvatskoj peti put na Jarunu

Ovogodišnji, peti po redu T-Mobile INmusic festival bit će održan 22. i 23. lipnja na jarunskom Otoku hrvatske mladeži u Zagrebu, a ugostit će više od 40 izvođača. Na šest pozornica očekuje nas vrhunski glazbeni doživljaj – tri open air stagea; T-Mobile stage, Sony Ericsson World stage i Tuborg Green stage, te tri noćna stagea, koji će ponovo ugostiti velika svjetska glazbena imena, među kojima i prve potvrđene izvođače: Massive Attack, LCD Soundsystem, Broken Social Scene, Flogging Molly, !!! (Chk Chk Chk) i Rise Against.

Uz glazbeni program, festival će ponuditi brojne popratne sadržaje, a posebna novost je bogata kamperska ponuda. Kamp će biti smješten na Jarunskom jezeru, a bit će otvoren za posjetitelje šest dana, od 19. do 25. lipnja. Kamperi će na raspolaganju imati toplu vodu, wireless internet, trgovinu te mogućnost čuvanja osobnih stvari, punjenja mobitela i laptopa.
Uz osnovni sadržaj, kamperi će u šest dana boravka moći uživati i u kupanju, sportu, glazbi, posjetima gradu i Tuborg party zonama te zanimljivim lokacijama širom Hrvatske. Tijekom cijelog boravka u kampu posjetiteljima će biti osiguran glazbeni program na posebnom stageu, a na raspolaganju će im biti svi sadržaji Jaruna – odbojka i rukomet na pijesku, mali nogomet, skate park, rolanje, vožnja biciklima, jedrenje na dasci, veslanje, jahanje, stolni tenis, viseća kuglana, mini golf, badminton i drugo.
Posjetiteljima će biti ponuđeni i organizirani izleti na atraktivna odredišta, poput Plitvičkih jezera, dvoraca Hrvatskog Zagorja, raftinga na Mrežnici ili bicikliranja na Samoborskom gorju. Također, kako bi Zagreb živio festival i festival živio Zagreb tijekom šest dana trajanja kampa i za vrijeme festivala širom grada, bit će moguće dobro se zabavljati u Tuborg party zonama.
Uz navedeno, T-Mobile INmusic festival nastavlja širiti gastronomsku ponudu, u sklopu koje će i ove godine posjetiteljima na više od deset lokacija ponuditi raznoliku kuhinju, uključujući i autohtone hrvatske proizvode. Festival također namjerava u dodatni sadržaj uključiti i razne edukativne sadržaje te predstavljanje nevladinih udruga.
T-Mobile INmusic festival je najveći open air festival u Hrvatskoj, a održava se jednom godišnje na jarunskom Otoku hrvatske mladeži u Zagrebu. U pet godina postojanja T-Mobile INmusic festival prerasta u vrhunski glazbeni događaj i upisuje se na kartu ponajboljih evropskih glazbenih festivala na otvorenom. Postaje i međunarodno priznat festival – britanski dnevnik The Times uvrštava ga na listu dvadeset najboljih evropskih ljetnih festivala 2008. i 2009. godine, kada biva i nominiran za “The European Festival Awards” u konkurenciji s najvažnijim evropskim festivalima.
Prvi INmusic festival  održao se 2006. godine, a među poznatim glazbenim imenima koja su do sada nastupila na festivalu su: Kraftwerk, Nick Cave and The Bad Seeds, Moby, The Prodigy, Franz Ferdinand, Morrissey, Iggy &the Stooges, Lily Allen, Yeah Yeah Yeahs, Tricky, Hot Chip, Sonic Youth, Stereo MC`s, N*E*R*D, Serj Tankian, Asian Dub Foundation, The New York Dolls, The GO! Team, Sons and Daughters, Happy Mondays, Roisin Murphy, Editors, !!!, The Hold Steady, Amadou & Mariam, Tinariwen, Seun Kuti & Egypt 80, Dreadzone, Gilles Peterson, Jazzanova, Banco de Gaia i mnogi drugi.

Previous ArticleNext Article