Glazbene vijesti

Moby objavljuje novi album i knjigu

Moby objavljuje novi album “Destroyed” i knjigu fotografija 16. svibnja za vlastitu izdavačku kuću Little idiot.
“Destroyed” će biti dostupan kao CD, vinil i u digitalnom formatu, a uz CD će biti dostupna i knjiga  sa 128 stranica i 55 fotografija koje je Moby fotografirao diljem svijeta. U slavljeničkom duhu objave devetog studijskog albuma, Moby  je  svojim obožavateljima omogućio  ekskluzivni  besplatni  download  “Be The One” EP-a  na  www.moby.com uz koji ide i trilogija kratkih filmova koje je sam režirao i koje  također možete pogledati na njegovoj stranici .  EP donosi tri nove pjesme: “Be The One”, “Sevastopol” i “Victoria Lucas”.
Destroyed “behind the scenes” internacionalna je odiseja koja nam prikazuje onu stranu turneje koja nije izložena javnosti, kao što je vrijeme provedeno u hotelskim sobama, aerodromima i backstagevima. Album i knjiga fotografija stvarani su istodobno i omogućavaju nam intimni uvid u Mobyjev svijet i njegov kreativni rad. Pjesme na albumu “Destroyed” pisane su kasno noću u hotelskim sobama.  Kako sam Moby kaže: “Kada bih morao opisati ovaj album rekao bih da je to razlomljena elektronska, melodična glazba praznih gradova u dva ujutro, kada svi drugi spavaju.  Barem tako meni zvuči.” Rezultat je kolekcija od 15 atmosferičnih pjesama bogatih, ugodnih melodija , koje bude osjećaje anksiozne izolacije ali i ugodne tihe osamljenosti.  “Destroyed” je producirao Moby, miksao Ken Thomas (David Bowie, Queen, Sigur Ros, M83), a sniman je na vintage analognoj opremi, te miksan na Neve mix pultu iz 1972.u Abbey Roadu. Ovaj kohezivan album najbolje je slušati u cijelosti, kasno navečer, kada cijeli grad spava.

Moby se bavi fotografijom jednako dugo kao i glazbom, a tijekom putovanja ne odvaja se od svoje kamere. Naziv albuma, kao i cover inspiriran je upozorenjem za “prtljagu bez nadzora koja će biti uništena” na njujorškom La Guardia aerodromu. Moby objašnjava: “Jedan od mojih ciljeva je, kroz fotografiju prezentirati normalno kao čudno i čudno kao normalno.” Svoje fotografije Moby će izložiti na izložbi u Proud galeriji u Camdenu od 18. svibnja  do 19. lipnja. Obožavatelji iz Hrvatske i zemalja regije moći će čuti kako “Destroyed” zvuči uživo odmah po izlasku albuma, točnije 26. svibnja na Mars festivalu u Ljubljani. Karte za Mobyjev koncert u sklopu Mars Festivala u Ljubljani, potražite u Dallas Music Shopovima u Zagrebu, Rijeci, Zadru i Splitu. (vip.hr)

Previous ArticleNext Article

Send this to a friend