Mayales predstavlja novu pjesmu Roadie i suradnju s Terezom

Godinu dana od objavljivanja prvog najavnog singla Danas smo happy s trećeg nadolazećeg albuma, Mayales predstavlja novu pjesmu Roadie.

Podjednako drugačije od svega što smo u domaćem eteru navikli čuti, i pjesma Roadie kao da se natječe iznenaditi slušatelja glazbom kakva se u modernom popu 21. stoljeća i očekuje.
Laboratorij zvuka Petra Beluhana i Vlade Mirčete neumorno traži još nešto osim vrhunske pjesme, aranžmana i produkcije, na primjer suptilnu provokaciju i propitivanje fenomena povjerenja domaće publike prema glazbi koja zvuči svjetski, a otpjevana je na hrvatskom.

Za razliku od brzog retro pop rock singla Danas smo happy, pjesma Roadie priziva disco zvuk baziran na neobičnom tekstu i vokalu koji se obraća iz ženskog roda te snažnom mantričnom groouve-u koji bi mogao podsjetiti na veliki uspjeh davnog singla Mogu i sama iz 1997. godine. Za razliku od onda kada su pjesme Mayalesa nosili senzacionalni vokali Valerije Nikolovske i Kristijana Beluhana, ovdje se nastavlja ‘strategija’ oslanjanja na neobičan vokal Petra Beluhana, kojem će na pompoznom finalu ‘uskočiti’ neponovljiva Tereza Kesovija fantastičnim recitalom na francuskom jeziku.

Album je i dalje na stolu traženog producentskog dvojca Jure i Pavla iz Svadbasa sa kojima Mayales studiozno gradi zvuk svojeg trećeg albuma očekivanog za kraj 2016. godine.