Kolumbijka i Hrvat osumnjičeni za dilanje

Policijski službenici Službe kriminalističke policije Policijske uprave dubrovačko-neretvanske dovršili su kriminalističko istraživanje nad 40-godišnjom državljankom Kolumbije i 20-godišnjim državljaninom RH koji se sumnjiče za kazneno djelo neovlaštene proizvodnje i promet drogama.

Temeljem naloga Prekršajnog suda u Dubrovniku jučer, 14. siječnja, obavljena je pretraga stana u Župi dubrovačkoj koji koristi spomenuti 20-godišnjak te je tom prilikom pronađeno i uz potvrdu oduzeto više pakiranja marihuane ukupne težine 315 g, manja količina amfetamina i LSD-a, 3 digitalne vage, novac u domaćoj i stranoj valuti i prijenosno računalo.

Sumnja se da je 20-godišnjak zajedno sa spomenutom 40-godišnjakinjom marihuanu nabavio u BiH s ciljem njene dalje prodaje, te je tako tijekom jučerašnjeg dana dvojici mladića u dobi od 18 i 19 godina prodao 1,5 g marihuane za iznos od 100 kuna koja droga je kod njih pronađena i oduzeta, piše Dubrovački vjesnik.

Dvojica mladića prekršajno su sankcionirani sukladno Zakonu o suzbijanju zlouporabe droga dok je protiv 20-godišnjaka i 40-godišnjakinje podnesena kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu u Dubrovniku.

(VL)