Kad nađete moje tijelo nazovite mog muža

Geraldine Largay (68) 2013. izgubila se šumi u Maineu nakon što je skrenula s označenog puta, vjerojatno kako bi obavila nuždu. – Kad pronađete moje tijelo, molim vas nazovite mog supruga Georgea i moju kćer Kerry. Puno će im značiti da im kažete da sam mrtva i gdje ste me našli, bez obzira na to koliko godina je prošlo. Molim vas budite toliko dobri i pošaljite im stvari iz moje torbe – pisalo je na istrgnutom papiru kojeg su pronašli pored njezinog tijela, a na kojem je označen datum 6. kolovoz 2013 godine. U torbi je bio dnevnik i mobitel.

Largayino tijelo su pronašli u listopadu 2015. godine. Prema njezinom dnevniku kojeg nije prestala voditi do smrti i u kojem je ispunila više od 1500 stranica, da se zaključiti da je živjela još barem 26 dana nakon što se izgubila. Šuma u kojoj je pješačila je gusta i zabačena. Za njom je pokrenuta najveća potraga ikad u Maineu, a spasioci sada sumnjaju da su joj došli na blizinu od 90-ak metara, ali tijelo su joj pronašli tek prošle godine.

Umrla je od gladi i izloženosti, a bila je samo 10-ak minuta udaljena od staze koja se prelazi u cestu. Nesretna žena bila je bolno svjesna svoje situacije u posljednjim trenucima. Znala je da će umrijeti i znala je da će proći dugo vremena prije nego nađu njezino tijelo. Na korice dnevnika napisala je “George molim te pročitaj. XOXO”, javlja Boston Globe.

U mobitelu koji je bio pored njezinih ostataka bile su i dvije poruke koje je pokušala poslati svom suprugu u kojima mu govori da se izgubila i da pozove policiju, ali nije uspjela zbog slabog signala. 

Geraldine je bila iskusna planinarka koja je tog kobnog kolovoza planinarila sa svojom partnericom, no ona je morala otići zbog obiteljske situacije pa je Largay odlučila nastaviti sama.

Njezina obitelj zahvalila je svima koji su sudjelovali u potrazi i zamolila za privatnost u ovim teškim trenucima.

(VL)