Glazbene vijesti

Hari Mata Hari pjeva u Sarajevu na javnom dočeku Nove godine

“Mogu obećati sjajnu noć i provod uz puno emocija. Ovo je moj grad, njemu su posvećene moje pjesme i ovo je, na određeni način, kruna moje karijere. Zahvalan sam gradu na čelu s gradonačelnikom Skakom na pozivu koji sam rado prihvatio, kao što sam imao priliku da sa svojim prijateljima i sarajevskim muzičkim legendama otpjevam pjesmu o Trebeviću i Trebevićkoj žičari”, rekao je Hari Mata Hari.

On je istakao da će novogodišnjim koncertom biti ispunjen dječački san.

“Pored Koševa dječački san mi je bio uvesti svoj grad u Novu godinu, na najljepšem mjestu gdje smo se sastajali s djevojkama, ispred Vječne vatre. Sjećanje ćemo prenijeti na veliku scenu, na spektakularan događaj. Ponosan sam da nakon trgova Ljubljane, Zagreba, Podgorice i drugih gradova, budem u nizu velikih zvijezda iz ovog grada koje će uvesti naše građane u narednu godinu”, kazao je Hajrudin Varešanović, popularni Hari Mata Hari.

Gradonačelnik Sarajeva Abdulah Skaka je kazao da veliki novogodišnji program u Sarajevu nije slučajnost, već jasan plan rada aktuelne gradske administracije.

“Imali smo dva dočeka Nove godine koja su obilježila Sarajevo i pozicionirala ga u centar regije. Želja nam je nastaviti pozitivan trend i biti centar regije. Važno nam je da se građani Sarajeva osjećaju lijepo, ali i da se naši gosti osjećaju ugodno i da mi budemo dobri domaćini. Jedan ovakav događaj ima značajne efekte na privredu Sarajeva”.

On je kazao da se ovakvi događaji ne smatraju bilo kakvim troškom, već dobrom investicijom te je naglasio da se promocija Sarajeva proširila na mnoge gradove u našem regionu.

Midhat Hubijar, predsjednik Turističke zajednice KS, je kazao da je KS ostvario više od milion noćenja u 2018. godini i da Turistička zajednica nastavlja podršku manifestacijama u glavnom gradu BiH.

“Mi smo ponosni jer smo neodvojivi dio spektakla koji ovom gradu i kantonu donosi mnogo”, kazao je on.

Profesor Emir Merjemić s Muzičke akademije u Sarajevu iskoristio je priliku da pohvali angažman gradonačelnika Abdulaha Skake koji je pružio priliku mladima. Podsjetimo, noć uoči dočeka Nove godine ispred Katedrale u Sarajevu bit će upriličen koncert klasične muzike.

“On je čovjek koji je imao sjajnu viziju da popularizuje klasičnu muziku. On je rekao, evo vam prilika, popularizujte ozbiljnu muziku i predstavite je publici. Zadivljujuće mi je kako Skaka sa svojim timom ima takvu želju dati priliku mladim ljudima”, kazao je Merjemić.

Ispred Vječne vatre, dan poslije dočeka Nove godine, koncert će održati i pop rock bend Bombaj štampa.

(klix.ba)
Previous ArticleNext Article

Send this to a friend