Glazbene vijesti

Goran Karan snimio pjesmu za koju je stihove napisala njegova pokojna kolegica Simona Weiss

Velika mi je čast što imam priliku otpjevati pjesmu ‘Angel ljubljeni’ i stihove koje je napisala draga mi pokojna kolegica Simona Weiss na glazbu moje pjesme ‘Dite jubavi’. Simona i ja smo dijelili pozornicu puno puta, a naša prva suradnja je bila duet ‘Tu non llores mi querida’ od pokojnog velikog meštra Zdenka Runjića, preko kojeg sam se i upoznao sa Simonom i njenim mužem Goranom Šarcem.

Kada mi je Goran rekao da je našao stihove za ‘Angel ljubljeni’ na koverti u kojoj je bio CD sa matricom pjesme ‘Dite jubavi’, i da mu je želja da to otpjevam na slovenskom jeziku, bio sam dirnut i počašćen. Dragocjeni su i posebni trenuci u kojima snaga ljubavi očito prevazilazi okvire zemaljskog postojanja. Divno je bilo otpjevati Simonine osjećaje, hvala Bogu na daru glazbe.

Snimali smo u studiju Gong, kod Goranovog brata Mikija, a Goran je otpjevao i drugi glas, tako da je meni ovo bilo i emocionalno snažno i prekrasno iskustvo.

Draga Simona, do nove pjesme sa druge strane, do viđenja i – samo ljubav, ispričao je Goran Karan.

Simona Weiss rodila se na današnji dan prije 53 godine. Bila je poznata slovenska pjevačica, a sugrađani su ju zvali ‘anđelom slovenske glazbe’. Bitku s rakom izgubila je 19. prosinca prošle godine. Pjesmu ‘Angel ljubavi’ htjela je otpjevati u duetu s Goranom Karanom, no bolest ju je u tome, na žalost, spriječila. Zahvaljujući njenom suprugu Goranu Šarcu i prijatelju Goranu Karanu, pjesma je ipak zaživjela te je objavljena uoči njenog 53. rođendana.

Previous ArticleNext Article

Send this to a friend