Gibonnijev album Toleranca već postao platinast

U samo osam dana od objavljivanja, Gibonnijev dugoočekivani album Toleranca dosegnuo je platinastu nakladu prodaje od preko 15 tisuća primjeraka, što nimalo ne čudi ako u obzir uzmemo i to da je album već prvog dana dosegnuo zlatnu nakladu.
Osim u Hrvatskoj, ovaj splitski glazbenik koji je, prema mišljenju kritike, novim nosačem zvuka potvrdio status najpopularnijega domaćeg kantautora, rekorde obara i u susjednoj Sloveniji gdje je u samo dva dana zasjeo na prvo mjesto službene liste prodaje albuma, prenosi Slobodna Dalmacija.

Dugoočekivani album snimao se u studijima od Splita i Zagreba do New Yorka i Adelaida te u Real World Box studiju Petera Gabriela, a s obzirom na postignute rezultate, izdavač Dallas Records odlučio je otiskati dodatne količine albuma, tako da će ukupna otisnuta naklada albuma u cijeloj regiji dosegnuti impresivnu brojku od sto tisuća primjeraka.
Gibonni uskoro kreće i na turneju u sklopu koje će 9. travnja istu otvoriti koncertom u Bjelovaru, nakon čega slijede Osijek 17. travnja, Zagreb 22. i 23. travnja, Umag 1. svibnja, Zadar 8. svibnja, te Varaždin 15. svibnja.