Gibonni među 15 najboljih svjetskih glazbenika

Los Angeles Times objavio je popis pod nazivom ‘Svijet je naša playlista’ navodeći glazbenike iz cijeloga svijeta koji bi zbog kvalitete trebali biti popularni na globalnoj razini. Među njima se našao i Gibonni.

Tako se ovogodišnji dobitnik Porina pridružio društvu od 15 glazbenika koji nisu međunarodno popularni, a svojom kvalitetom bi to trebali biti. Popis je napravljen u suradnji s novinarima iz pojedinih zemalja koji su izdvojili po jednog izvođača, a Gibonni se na njemu našao s pjesmom “Čemu se nadaš, srce moje” s njegovog posljednjeg albuma “Toleranca”.

 

 

{youtube}ZPhWBgIuaeM&feature=player_embedded{/youtube}

 

“Ovo je pjesma jednog od najvećih hrvatskih izvođača. Povezuje tradicionalni mediteranski štih s modernom pop glazbom. Zlatan Stipišić Gibonni naša je najveća nada za ostvarenje međunarodne popularnosti” stoji u članku.

Osim Gibonnija, na popisu su i Junior Boys (Kanada), Thaís Gulin (Brazil), Sons and Daughters (Velika Britanija), Nowlenn Leroy (Francuska), Kim Petras (Njemačka), Vinicio Capossela (Italija), Skero (Austrija), The MOOoD (Rumunjska), Just a Band (Kenija), Juliana Down (Ujedinjeni Arapski Emirati), Jamie Hutchings (Australija), Eason Chan (Kina), Scratch 22 (Novi Zeland), LLW (Indonezija) i japanska poezija Ryoichija Wage. (muzika.hr)