Glazbene vijesti

Elemental i Frenkie osvajaju Europsku uniju!

Dok se političari iz regije svim silama trse dosegnuti žute europske zvjezdice, hrvatski i bosanski reperi to čine bez po’ muke. Elemental i Frenkie izabrani su da od 26. ožujka do 4. travnja predstavljaju boje naše regije u Bruxellesu na velikom europskom okupljanju urbanih glazbenika – “Diversidad”.
“Diversidad” je glazbeni projekt pod pokroviteljstvom Europske komisije koji okuplja najbolje urbane izvođače. Čak dvadeset izvođača iz cijele Europske unije, među kojima su Elemental i Frenkie, sudjelovat će u desetodnevnom druženju tijekom kojeg će snimiti zajednički album i dokumentarni film.

Organizatori događanja prepoznali su kvalitetu Elementala i Frenkija i uklopili ih u ovaj veliki glazbeni projekt koji za svrhu ima spajanje kultura i urbanih izvođača s područja Europske unije.
Ovo je veliki uspjeh za grupu Elemental i Frenkija u čijoj glazbi uživaju brojni slušatelji iz cijele naše regije, a čiju će kvalitetu nakon sudjelovanja u projektu “Diversidad” prepoznati i slušatelji iz Europe. Ovo je također i potvrda da domaća glazba svojom izvrsnošću može premostiti jezične barijere i na velika vrata uvesti nas na europsku glazbenu i kulturnu scenu.
Nakon snimanja albuma za “Diversidad”, Elemental i Frenkie predstavit će se Europi kroz koncertne nastupe. Prvi u nizu otvorit će Frenkie nastupom u Madridu, 15. svibnja. Iako je Elementalu ovo prvi iskorak prema inozemnoj publici, Frenkie je svoju muziku već predstavio “preko bare”. Njegova je pjesma “Soundtrack” zasvirala u holivudskom spektaklu “The Incredible Hulk” i našla se na istoimenom CD-u s glazbom iz filma.
Evo što o “Diversidadu” kažu Remi, Shot i Frenkie:
Remi: “Oduševljeni smo prilikom koja nam je pružena. Malo koji izvođač s naših prostora ima priliku sudjelovati u glazbenom projektu koji se odvija na razini cijele Europske unije. Drago nam je da je ekipa Diversidada prepoznala naš zvuk, da su im se svidjele naše pjesme, pogotovo s obzirom da repamo na njima stranom jeziku. Razvalit ćemo Bruxelles i pokazati im kako zvuči najbolje od hrvatskog repa.”
Shot: “Snimamo album u jednom od najboljih europskih tonskih studija! Jedva čekam vidjeti kako to izgleda i kako zvučimo u svjetskim uvjetima! Veseli me što ćemo se družiti s mladim glazbenicima iz cijele Europe. Da ne govorim koliko me veseli upiti novu atmosferu i pokupiti inspiraciju za daljnji rad.”
Frenkie: “Apsolutno podržavam ideju Diversidada. Kada sam dobio poziv istog trenutka sam pristao. U Bosni i Hercegovini našom muzikom svakako pokušavamo rušiti ratom nastale granice i zidove, te da gradimo mostove. Mislim da Diversidad ima sličnu ideju i zato sam spreman podržati ih u potpunosti. Upoznat sam s radom mnogih učesnika i čast mi je s njima dijeliti studio i raditi na ovom projektu. Radujem se tome i mislim da će rezultat biti vrlo interesantan.”

Više o “Diversidadu” i video najavu za Elemental i Frenkieja pogledajte na službenoj stranici:

http://www.myspace.com/diversidadexperience

 

Previous ArticleNext Article

Send this to a friend