“Državljanka BiH traga za sedam članova obitelji pod ruševinama”

“Dobila sam informaciju da je jedna bh. državljanka dobila vijest da je njezin svekar izvučen mrtav ispod ruševina i da je još sedam članova njihove obitelji ispod i nije poznato u kakvom su stanju”, kaže Ilgar Beširević.

Potraga za brojnim ljudima koji su ostali pod ruševinama nakon razornih potresa u Turskoj i Siriji i dalje raste. Među njima je i bh. građanin koji se traži u gradu Malatya. Međutim, o njemu još nema nikakvih informacija.

Nadira Beširević Ilgar, predsjednica Udruženja Bošnjakinja u Turskoj “Zambak”, kazala je da je situacija teška i da je danas jedan od najtežih dana zbog kontinuiranog izvještavanja o broju žrtava.

“Doista su slike koje vidimo užasne i zastrašujuće. Iako je na tom području veliki broj medicinskog osoblja i spasilaca, to nije dovoljno jer je ogroman broj ljudi još uvijek zarobljen i svaka minuta je važna da do njih dođemo što prije”, rekao je Ilgar Beširević za N1.

Istaknula je kako je svakodnevno u kontaktu s desecima žena iz BiH koje žive na područjima pogođenim potresom te da je situacija jako teška. Podsjetila je kako je jedna naša sugrađanka slomila nogu bježeći iz kuće koja se ruši.

“Također sam dobila informaciju da je jedna naša državljanka dobila vijest da je njezin svekar izvučen mrtav ispod ruševina i da je još sedam članova njihove obitelji ispod i nije poznato u kakvom su stanju”, dodala je.

Za bh. državljana koji je pod ruševinama u gradu Matalija kazala je kako nemaju nikakvih novih informacija i da se ne zna u kakvom je stanju.