Svijet

Doživotni zatvor za ubojstvo zbog Facebooka

Pored manijaka Petera Chapmana koji je na Facebooku, pretvarajući se da je dječak, domamio svoju 17-godišnju žrtvu, zbog Facebooka je svoju bivšu djevojku ubio i ljubomorni Trinidađanin.
U dva britanska slučaja ubojstva ključnu ulogu imala je društvena mreža Facebook. Peter Chapman, 35-godišnjak koji se na internetu predstavljao kao tinejdžer, “sprijateljio” se sa 17-godišnjom Asleigh Hall i ugovorio sastanak na kojem ju je silovao i ubio te njezino truplo ostavio u polju u grofoviji Durham. No, uz monstruma koji je djevojci rekao da će na sastanak doći “njegov tata” da je pokupi, da se ona ne bi uplašila kad vidi muškarca mnogo starijeg od sebe, zbog još je jednog “Facebook-ubojstva” dosuđen doživotni zatvor.

Dvadesetpetogodišnji Paul Bristol ubio je dvije godine stariju Camille Mathurasingh s dvadesetak udaraca nožem iz ljubomore. Naime, njih su dvoje bili u vezi dok je ta kompjuterska stručnjakinja radila za knjigovodstvenu tvrtku PriceWaterhouse u Port of Spainu na njegovu rodnom Trinidadu. Kad se ona 2008. vratila u London, nastavili su se dopisivati, ali “ljubav na daljinu” uskoro se ugasila.

Camille je htjela biti obzirna prema Paulu i nije mu službeno rekla da je gotovo pa je on pobjesnio kad je na Facebooku vidio njezine slike u društvu novog dečka Besima Haxhie. Doletio je u London i ubio je s dvadesetak udaraca nožem. Pokušao je pobjeći u njezinu autu, ali se sudario s taksijem i tako je uhvaćen. Branio se da pitanju nije umorstvo s predumišljajem nego zločin iz strasti, ali to nije prihvaćeno i dosuđena mu je maksimalna kazna.

Previous ArticleNext Article

Send this to a friend