Dječaka iz BiH uspavao, silovao i zadavio remenom

Silvio S. (32), za manje od dva tjedna odgovarat će za teška ubojstva dvojice dječaka: četvorogodišnjeg Muhameda Januzija, porijeklom iz BiH i šestogodišnjeg Eliasa S. iz Potsdama. Pred početak suđenja njemački mediji donose nove detalje o ovim gnusnim ubojstvima. Kraj malog Muhameda je, kako piše njemački tisak, bio više nego strašan. 

On je nestao 1. listopada prošle godine ispred azilantskog centra, gdje je došao s majkom, očuhom i braćom i sestrama da se prijavi za azil. Prema optužnici, Silvio S. je iskoristio metež i nepažnju, te odveo dječaka iz prostorija azilantskog centra. Navodno se dijete otimalo, ali on ga je na silu odveo u svoj stan u četvrti Flaming. Tu je, prema navodima optužnice, dao dječaku tabletu za spavanje, koja ga je uspavala, nakon čega ga je silovao.

Kada je Muhamed počeo vrištati, Silvio ga je pokušao zadaviti, jer se bojao da će ga čuti njegov otac, koji je živio na donjem katu kuće. Dječak je ubrzo prestao vrištati i Silvio je vjerovao da je Muhamed mrtav. Međutim, nakon par minuta, Muhamed je došao svijesti, ali ga je Silvio ponovno omamio kloroformom, i zadavio remenom. To je bilo kobno za malog dječaka.

Policija je neposredno nakon prijave Muhamedovog nestanka objavila video snimke koje su načinile nadzorene kamere ispred azilantskog centra. Upravo su ti snimci bili presudni, jer je ubojicu na snimcima prepoznala majka. Ona ga je pitala: “Jesi li bio tamo” On joj je potvrdno odgovorio i ona je nazvala policiju i prijavila ga. Iz Tužiteljstva kažu da je Silvio S. posjedovao i cijelu kolekciju dječije pronografije, prenose Nezavisne.

Proces, koji počinje 14. lipnja bit će održan po visokim mjerama osiguranja s obzirom da je Silvio već u više navrata dobio prijetnje smrću. Inače, njega maksimalno osiguravaju i u zatvoru, što od drugih zatvorenika, što od njega samog, jer se navodno pokušao ubiti.

(VL)