Dječak (5) odšetao iz vrtića pa hodao sam dva kilometra do kuće

Oca dječaka, Josipa Kasera, najviše ljuti vremenski period koji je prošao, a da nitko nije zamijetio da njegovog sina u vrtiću nema. U vrtiću su svjesni da je došlo do propusta.

 

Usred dana petogodišnjak je odšetao iz vrtića na Viškovu u Rijeci i po gustom prometu vratio se kući.

Ni jedna teta u vrtiću nije ni primijetila da djeteta nema punih 45 minuta, dok ih nije nazvala šokirana majka kojoj su susjedi javili da se dječak vratio kući.

U vrtiću se iskrao iz skupine, obukao za van i prošao kroz dvoja vrtićka vrata. Dječak je skoro dva kilometra hodao prometnicama gdje svake minute prođe barem pedeset vozila.

Oca dječaka najviše ljuti vremenski period koji je prošao, a da nitko nije zamijetio da njegovog sina u vrtiću nema, javlja RTL.

U vrtiću su svjesni da je došlo do propusta. Odgajateljica trenutno nije na radnom mjestu, a kako se neslužbeno doznaje dobila je opomenu pred otkaz.

“Kao prvo izražavam žaljenje zbog događaja koji se desio u našem vrtiću i činjenice su sljedeće, da je dijete izašlo iz vrtića 20. 9. u srijedu i da sam o tome obaviještena od strane roditelja. Utvrđene su sljedeće činjenice. Da je došlo do propusta u nadzoru nad djetetom od strane odgajatelja skupine u kojoj je dijete bilo”, izjavila je ravnateljica vrtića Ingrid Lončarević.

U javnost, kažu roditelji, nisu izašli da bi nekoga linčovali, već kako bi se pobrinuli da se ovakvo što ne ponovi.

(24sata.hr)