DEVETA GODIŠNJICA: Dino Dvornik umro je tužan, neshvaćen i depresivan

Prošlo je devet godina od smrti Dina Dvornika. 7. rujna 2008. godine cijelu regiju šokirala je vijest o smrti jednog od najvećih hrvatskih glazbenika u povijesti, kojeg je supruga Danijela pronašla mrtvog u njihovom bračnom krevetu.

 

Radiopostaje u Hrvatskoj odmah su počele svirati njegove pjesme, a brojne poznate face izražavale su žaljenje i tugu zbog smrti voljenog umjetnika. Njegovi kolege glazbenici plakali su ispred njegovog stana u Zagrebu i na neobičnom pogrebu na krematoriju koji je podsjećao na koncert, a svi su govorili o uspješnim suradnjama, druženjima i međusobnoj podršci.

Hrvatska je bila oduševljena njihovim gestama, ali njegova majka Dijana ubrzo je u jednom intervjuu podsjetila da je Dino Dvornik gotovo deset godina prije smrti bio potpuno zaboravljen od kolega., piše Index.hr 

Dino Dvornik od kraja devedesetih do svoje smrti nije imao veliki hit, niti su njegove pjesme bile redovne na playlistama renomiranih radiopostaja u Hrvatskoj. “Iz mrtvih” je ustao 2004. godine, kada je glumio sam sebe u filmu “Ta divna splitska noć”.

Ubrzo zatim javnost je u talk showu “Sanja” upoznala njegovu kći Ellu Dvornik koja je zainteresirala medije, a 2006. godine počelo je snimanje reality programa “Dvornikovi” koji se emitirao na RTL-u.

“Iako ih je zvao gotovo sve, nitko od njegovih kolega nije htio gostovati u realityju”, rekla je njegova majka Dijana nakon njegove smrti, a ispričala je i da su ga hrvatski glazbenici stalno odbijali za suradnje, iako je mnogima od njih pomogao u karijeri i napisao hitove.

“Moj sin umro je tužan, nesretan i depresivan”, kazala je njegova majka medijima i potvrdila tezu da je, iako su tvrdili drugačije, Dino bio potpuno ignoriran od okoline deset posljednjih godina svog života. Šest mjeseci prije njegove smrti umro je njegov otac Boris Dvornik, a njegova majka i supruga tvrde da ga je to potpuno slomilo.

“Dino je bio jako nervozan zbog novog albuma koji je spremao prije smrti. Nije znao kako će ga publika prihvatiti. Rekao mi je da bi bilo najbolje da umre, jer će se tada album najbolje prodavati”, rekla je nakon Dinove smrti Danijela Dvornik.

Tako je i bilo. Album Pandorina kutija mjesecima nije silazio s vrhova top ljestvica, a nakon punog desetljeća Dina Dvornika sjetila se i struka te “Pandorinu kutiju” nagradila sa sedam Porina

(Dnevnik.ba)