Činčila novim spotom “Vamaee” najavljuje debitanski album pod nazivom “Šta znam”

Sarajevski funk-rock bend Činčila sa novim spotom “Vamaee” najavljuje debitanski album pod nazivom “Šta znam”, koji izlazi 14. maja.

Spot prikazuje karakterističnu energiju i prepoznatljivo likovno umijeće članova benda. Prema njihovim riječima, pjesma “Vamaee” govori o podneblju u kojem živimo i pojedincu koji uviđa da je jedini način zadržavanja “zdrave pameti” stvaranje sopstvene realnosti, koja mu pomaže da pored svih negativnih uticaja ipak zadrži zdrav duh.

Spot je snimao, režirao i montirao Midhat Ibrahim Memija.

Sarajevski bend “Činčila” privodi kraju snimanje svog prvog albuma „Šta znam“, a album će premijeru imati 14. maja u sarajevskom klubu “Underground”. Album sadrži 13 žanrovski različitih pjesama, a na tržište će izaći pod markicom Hayat productiona.

Bend je ranije snimio dva videospota za pjesme „Majmun bijeli“ i „Kitopsina“, a nedavno je snimljen  i spot za pjesmu „Vamaee“ koja će se također naći na albumu.

Sarajevska promocija bit će svojevrsni performans, a „Činčila“ će zanimljivom scenografijom i kostimografijom učiniti da promocija izgleda kao pozorišna predstava. Nadaju se da će uspjeti pozitivnu energiju prenijeti i na publiku.

“Činčila” je nastala 2012. godine, a kako kaže frontmen grupe, grupa izvlači kreativnu energiju iz dugogodišnjeg druženja i maštanja članova grupe. Osim toga, jedan su od prvih sastava, koji kombinira funki rock s psihodeličnim i likovnim vizuelnim elementima, uključujući performans i scenski nastup. Tekstovi benda „Činčila“ predstavljaju svojevrsnu reakciju na socijalnu problematiku lokalnog i globalnog prostora u kojem žive i stvaraju.