CAMERON DAO OSTAVKU: Volju naroda treba poštovati, zemlji treba novi premijer

“Ovo je možda najveći iskaz demokracije u povijesti Ujedinjenog Kraljevstva. Pitali smo narod. Britanci su glasali za napuštanje EU-a, i njihovu volju moramo poštivati, izjavio je britanski premijer David Cameron na izvanrednoj press konferenciji nakon objave rezultata referenduma prema kojima su Britanci odlučili napustiti EU.

-Sada se moramo pripremiti za pregovore s Europskom unijom. To traži potpuni angažman, kako bi se svi dijelovi Kraljevstva zaštitili. To će tražiti snažno vodstvo. Ponosan sam što sam bio premijer ove zemlje 6 godina, vjerujem da smo puno toga postigli i proveli velik broj reformi.

Uvijek ću vjerovati kako trebamo preuzeti na sebe čak i teške odluke. Zato sam i pregovarao s Europskom unijom o poziciji Britanije u EU-u.

Ovu kampanju sam odradio onakon kako sam najbolje znao. Uvjeren sam da zemlji treba novo vodstvo, mislim da nije dobro da ja vodim ovu zemlju u tom smjeru. U nacionalnom je interesu da dođe novo vodstvo. Zemlja bi trebala imati novog premijera do listopada.

Razgovarao sam s Kraljicom, pregovore treba voditi novi premijer”, kazao je britanski premijer.

/HMS/