Black Eyed Peas, John Legend i Alicia Keys na otvorenju Svjetskog nogometnog prvenstva

Black Eyed Peas, John Legend i Alicia Keys će zajedno s brojnim južnoafričkim i afričkim glazbenicima nastupiti u Johannseburgu na otvorenju Svjetskog prvenstva u nogometu.
Među ostalima koji će nastupiti su i kolumbijske superzvijezde Juanes i Shakira, iz Malija duo Amadou & Maria i gitarist i pjevač Vieux Farka Touré, pustinjski blues bend  Tinariwen i Angelique Kidjo iz Benina.Domaćin Južna Afrika do sada je potvrdila nastup sljedećih zvijezda: rock bendovi BLK JKS i the Parlotones i folk pjevač Vusi Mahlasela.
Koncert će se održati 10. lipnja, dan prije početka prvenstva koje se po prvi put održava u Africi, a prenosit će ga brojne lokalne radio postaje, kao i globalne televizije.
Bivši afrički nogometaš koji je ostvario i međunarodnu karijeru Lucas Radebe je u priopćenju izjavio: “Glazba i sport su srž afričke kulture, pa će kombinacija tih dvaju elemnata u ovom povijesnom događaju biti istinska proslava afričke kulture.”
Radebe će se s još nekim sadašnjim i bivšim nogometnim legendama pridružiti međunarodnim i afričkim zvijezdama na pozornici.
Ulaznice po cijeni od 450 randa (62 dolara) do 1,150 randa (158 dolara) su krenule u prodaju 17. ožujka. Stadion prima 40,000 gledatelja.