Billboard – Best of 2010

Billboard je objavio svoju listu singlova, albuma, izvođača i turneja koje su najviše obilježile ovu godinu.

“Artist of The Year”‘ po Billboardu je Lady GaGa, koja je ovim postala sedma žena koja je proglašena izvođačem godine od kada je 1981. godine ustanovljen ovaj izbor. Čast da budu odabrane za izvođača godine prije nje do sada su imale Madonna (1985.), Whitney Houston (1986.), Mariah Carey (1991.), Alanis Morissette (1996.), LeAnn Rimes (1997.) i Taylor Swift (2009.). U stopu je redom slijede Taylor Swift, Eminem, Lady Antebellum i Ke$ha kojoj je pripala čast da njezin singl “Tik Tok” bude proglašen “Singlom godine”. Pjesma se početkom 2010. godine popela na 1. mjesto gdje je ostala sljedećih devet tjedana.
Top 5 dalje izgleda ovako. Na 2. mjestu Billboardove ljestvice najuspješnijih singlova je “Airplanes” – B.o.B. i Hayley Williams, dok 3. mjesto zauzima Lady GaGa i “Bad Romance”. Slijede još i “Dynamite” Taioa Cruza i “California Gurls” Katy Perry i Snoop Dogga.

Album “I Dreamed A Dream” škotske pjevačice Susan Boyle proglašen je “Albumom godine”. Kućanica i zvijezda talent showa “Britain’s Got Talent” njime je oborila mnoge rekorde – album je postao najprodavanije debitansko izdanje ikada u Velikoj Britaniji, dok je u SAD-u najprodavanije debi izdanje od 1991.

Slijede ga Eminemov “Recovery”, Lady Antebellumov “Need You Now”, Lady GaGin “The Fame” i “My World 2.0” Justina Biebera.

Najposjećenija turneja bila je turneja Bon Jovija sa zarađenih 146 milijuna dolara i milijun ipo posjetitelja a slijede ga turneje U2 (131 milijun$), AC/DC (122 milijuna$), Lady Gage (116 milijuna$) i Black Eyed Peas (81milijun$)