Glazbene vijesti

Alka Vuica progovorila o aktualnom trenutku i iseljavanju u inozemstvo!

Poznata kantautorica, odlučila je na sebi svojstven i poseban način, progovoriti o jednoj od najaktualnijih tema današnjice u cijeloj regiji, iseljavanju.

Alka Vuica novim se singlom sa sjetom osvrnula na ljubav i prijatelje koji ‘trbuhom za kruhom’ odlaze u bijeli svijet, ali im istodobno i poručuje da ne zaborave svoju rodnu zemlju, kao i ljubav prema istoj.

‘Posvećeno svim mladim ljudima koji napuštaju Hrvatsku u potrazi za boljom budućnošću!’, ovom rečenicom Alka je napravila poseban uvod za pjesmu ‘Boje Croatie’, koju autorski potpisuje kada je riječ o tekstu, dok je glazbu napravila u suradnji sa Tomom Žaperom.

‘Tema pjesme je ljubavna priča dvoje ljudi koji se moraju rastati, jer on ima ambicije i odlazi u svijet u nadi da će ostvariti svoje snove, jer shvaća da je čekanje na bolju budućnost u Hrvatskoj predugo…’

‘Pripadam generaciji kojoj od rođenja govore da će biti bolje, a stalno je sve gore i gore. Život nam je prošao u nadi, i danas me strašno pogađa ova situacija u Hrvatskoj, kada nakon svega vidim da moj sin, ako želi bilo što ostvariti, mora otići u inozemstvo.’

‘Pažnju sam još jednom htjela skrenuti na taj veliki problem iseljavanja mladih, jer bez mladih nema ni budućnosti za ovu zemlju’, zaključila je Alka.

Previous ArticleNext Article

Send this to a friend